Eerste Klasse (H): Bennebroek pakt eerste driepunter van 2019

Bennebroek moest lang wachten op de eerste overwinning van de tweede seizoenshelft. Na vier gelijke spelen op rij was het eindelijk raak tegen Amstelveen. In de Eerste Klasse B verloor koploper Berkel-Rodenrijs verrassend op bezoek bij Zoetermeer. De overige koplopers zijn Reigers (Poule A), Berkel-Enschot (Poule C) en Zwolle (Poule D).

 Poule A

Bennebroek heeft voor het eerst sinds de winterstop weer eens weten te winnen. Op bezoek bij laagvlieger Amstelveen werd het 2-5. Door de overwinning houden ze Reigers in het vizier. De koploper kreeg Overbos op bezoek, maar stapte met een 3-1 overwinning van het veld. De voorsprong op Bennebroek bedraagt op dit moment vijf punten. Verder zagen we Shinty – Alliance (1-0), Myra – Spandersbosch (3-1), Terriërs – Alkmaar (0-2) en Rood-Wit – VVV (1-2).

Poule B 

Zoetermeer heeft voor een kleine stunt gezorgd in de Eerste Klasse B. Het team won thuis verrassend van koploper Berkel-Rodenrijs (4-3). Dit betekende dat achtervolger Schiedam het gat met de koploper kon verkleinen. Het team nam het thuis op tegen Rijswijk, maar kwam niet verder dan een gelijkspel (3-3). Veder zagen we DSHC – Roomburg (2-3), Barendrecht – Etten-Leur (0-3), Pollux – Forescate (2-1) en Groen-Geel – Warande (3-2).

View this post on Instagram

Barendrecht 0 – Etten-Leur 3 🙌🏼 De tweede overwinning op rij is een feit. Na een matige eerste helft hadden we in de tweede helft het betere van het spel. We moesten wachten tot de laatste 10 min maar nadat de eerste viel ging het snel met goaltjes van @pieterriemens en @florishendrickx (2x). Motm Bert die een lekker balletje van de lijn tikte. Na deze 3 punten willen we meer en dat kan komend weekend in ons dubbelweekend: ons bekeravontuur gaat vrijdag verder namelijk: uit tegen Goirle H1. Vervolgens spelen we op zondag een belangrijke pot thuis tegen de Delftste studenten! Hopelijk met net zo mooi weer als gister en jullie volledige support! 😎 #bethere #roadtohoofdklasse #dubbelweekend #wijzijnbeterdanbest #silvercup #jesperisalzenuwachtig

A post shared by Etten-Leur Heren 1 (@hcelh1) on

Poule C

 

Laagvlieger Hopbel heeft op bezoek bij Berkel-Enschot de koploper op een gelijkspel gehouden (1-1). Door het puntenverlies is HOD dichterbij gekomen. De achterstand op de lijstaanvoerder bedraagt na de overwinning op Maastricht (2-1) nog maar drie punten. Oss houdt ook nog zicht op promotie. Thuis werd MEP met 4-1 verslagen en zo blijft de ploeg in navolging van HOD en Berkel-Enschot. Verder zagen we Weert – Geldrop (5-3), Basko – Concordia (3-2) en Rosmalen – Geel-Zwart (1-2).

Poule D

Houten heeft dure punten laten liggen in de jacht om de koppositie. Tegen Gron.Studs kwam de ploeg niet verder dan een gelijkspel (1-1). Door de overwinning van concurrent Kromhouters op GCHC (2-3) zakt de ploeg nu naar de derde plaats. Zwolle blijft nog steeds koploper. De ploeg had weinig moeite met Beuningen (0-5). Het team heeft nu een voorsprong van drie punten met een wedstrijd minder gespeeld. Verder zagen we Apeldoorn – Leusden (1-3), Amersfoort – GHBS (1-2) en QZ – EHV (2-5).

 


1 Reactie

  1. sa-te-t

    Lekker dat Kromhouters!


Wat vind jij? Praat mee...