Eerste Klasse (H): Berkel-Enschot moet wachten op kampioenschap

Koploper Berkel-Enschot van de Eerste Klasse C had de mogelijkheid om zich tijdens de afgelopen speelronde tot kampioen te kronen. Het elftal speelde thuis tegen nummer twee Oss, maar stapte niet als winnaar en kampioen van het veld. De Reigers hebben zich daarentegen wel gekroond tot kampioen in de Eerste Klasse A. De overige koplopers zijn Berkel-Rodenrijs (Poule B) en Zwolle (Poule D).

Poule A

Koploper Reigers heeft de titel in de Eerste Klasse te pakken. De ploeg is met nog twee speelronden te gaan niet meer te achterhalen. De thuiswedstrijd met Shinty werd winnend afgesloten (4-0) waardoor de Reigers gekroond werd tot kampioen. Achtervolger Bennebroek speelde zelf een belangrijke rol in het kampioenschap van de Reigers. De ploeg ging op bezoek bij Alkmaar hard onderuit (6-2) en zo kunnen zij de Reigers niet meer inhalen. Onderin is de eerste degradant bekend. Hekkensluiter Amstelveen speelt volgend seizoen in de Tweede Klasse. Het team verloor met ruime cijfers van Rood-Wit (1-6). Verder zagen we Spandersbosch – Alliance (2-1), Myra – VVV (5-2) en Terriërs – Overbos (4-2).

Poule B

Kersverse kampioen Berkel-Rodenrijs speelde thuis tegen de nummer twee van de competitie: Roomburg. De thuisploeg verkeek zich op de tegenstander en stapte zonder punten van het veld (1-2). Door de overwinning van Roomburg moest Schiedam zelf ook winnen, wilde de ploeg nog kans maken op een ticket voor de play-offs. De ploeg beleefde een vrij gemakkelijke middag tegen laagvlieger Barendrecht (5-0). In de middenmoot versloeg DSHC concurrent Pollux met ruime cijfers (8-3). Verder zagen we Warande – Etten-Leur (2-1), Groen-Geel – Forescate (0-2) en Zoetermeer – Rijswijk (3-2).

Poule C

De topper in de Eerste Klasse C tussen koploper Berkel-Enschot en Oss is gewonnen door de bezoekers. Oss behaalde op het veld van de koploper een belangrijke overwinning in de strijd om het kampioenschap (1-2). Onderin is Rosmalen gedegradeerd uit de Eerste Klasse. De hekkensluiter ging onderuit tegen de nummer drie van de competitie, HOD (2-5). Verder zagen we Concordia – MEP (3-3), Basko – Maastricht (0-0), Weert – Hopbel (3-2) en Geldrop – Geel-Zwart (3-2).

Poule D

De heren van Houten waren tijdens de afgelopen speelronde te sterk voor concurrent Kromhouters (6-0). Door de overwinning houdt het team druk op koploper Zwolle. Zij gingen op bezoek bij Gron. Studs en stapten als winnaars van het veld (0-2). Onderin heeft Beuningen weer eens een punt gepakt. De hekkensluiter speelde op bezoek bij QZ gelijk (1-1). Concurrent Amersfoort boekte zelf een belangrijke overwinning in de strijd om degradatie. Thuis won het elftal van GCHC (5-1). Verder zagen we Leusden – GHBS (0-5) en Apeldoorn – EHV (3-4).


Wat vind jij? Praat mee...