Eerste Klasse (H): Berkel en Rodenrijs grijpt titel en promoveert

De heren van Berkel en Rodenrijs zijn de eerste kampioenen in de Eerste Klasse bij de heren. Het team versloeg op het eigen veld Schiedam waardoor het elftal niet meer ingehaald kan worden. De strijd om het kampioenschap in de Eerste Klasse C kan volgende week worden beslist. Koploper Berkel-Enschot won dit weekend gemakkelijk op bezoek in Geldrop en kan volgende week tegen Oss de titel pakken. De overige koplopers zijn De Reigers (Poule A) en Zwolle (Poule D).

Poule A

Koploper De Reigers heeft een nipte overwinning geboekt bij middenmoter Alkmaar (3-4). Achtervolger Bennebroek kreeg Spandersbosch op bezoek. De huidige nummer twee van de Eerste Klasse A versloeg de laagvlieger op eigen veld (2-1). Met nog drie speelrondes te gaan is de degradatiestrijd nog volop in gang. Naast Spandersbosch ging ook concurrent Amstelveen onderuit. Op bezoek bij Overbos stapte het team zonder punt van het veld (3-2). Verder zagen we Alliance – Myra (1-5), Rood-Wit – Shinty (1-0) en VVV – TerriĆ«rs (4-1).

Poule B

Koploper Berkel en Rodenrijs is met nog drie speelrondes te spelen kampioen geworden in de Eerste Klasse B. Het elftal won op eigen veld van Schiedam (2-1) en speelde daarmee het kampioenschap en promotie veilig. Roomburg en Etten-Leur strijden samen met Schiedam om de tweede plaats. Roomburg won thuis van Warande (4-2), terwijl Etten-Leur tegen hekkensluiter Groen-Geel de volle buit pakte (3-1). Verder zagen we Pollux – Barendrecht (3-1), Rijswijk – DSHC (2-1) en Forescate – Zoetermeer (3-1).

Poule C

Oss heeft de topper tegen HOD in Valkenswaard gewonnen. De bezoekers stapten met de overwinning in de slotminuut van het veld (3-4). Door de winst passeert Oss tegenstander HOD op de ranglijst en stijgt het naar de tweede plaats. Laagvlieger MEP kreeg op het eigen veld bezoek van directe concurrent Basko. Het was de thuisploeg die er met de overwinning vandoor ging (3-1). Hierdoor komt MEP op hetzelfde aantal punten als Basko. Verder zagen we Hopbel – Rosmalen (6-2), Maastricht – Weert (5-3), Geel-Zwart – Concordia (1-0) en Geldrop – Berkel-Enschot (1-5).

Poule D

Koploper Zwolle kreeg nummer twee Houten op bezoek. De topper in de Eerste Klasse D eindigde echter zonder winnaar. Beide ploegen stapten met een punt van het veld (1-1). Kromhouters kon profiteren van het gelijkspel, maar verzuimde om zelf te winnen. Op eigen veld was Apeldoorn te sterk (0-4). Hierdoor bedraagt het gat tussen Houten en Kromhouters nu drie punten. Verder zagen we GHBS – Gron. Studs (4-1), Leusden – QZ (2-2), GCHC – Beuningen (5-2) en EHV – Amersfoort (4-0).


Wat vind jij? Praat mee...