Eerste Klasse (H): Champagne voor Naarden, Ring Pass en Venlo

Eén speelronde voor het einde van de reguliere competitie in de Eerste Klasse worden er al volop kampioenschappen gevierd. Naarden, Ring Pass én Venlo mochten zondag de champagne ontkurken. Alleen in Poule D is het nog spannend, nadat koploper IJsseloever de kans om het te beslissen zondag liet liggen. Wordt het IJsseloever, of toch Hattem of Upward?

Poule A

Xenios, Bennenbroek en Myra wonnen alledrie en daardoor blijft de strijd om de plekken drie (promotie naar OVK) en vier (play-offs om promotie) onverminderd spannend. De drie ploegen staan op slechts twee puntjes afstand van elkaar. Zelfs nummer 6 Reigers maakt in theorie nog kans, maar moet wel hopen op een slechte dag bij alle concurrenten in de laatste wedstrijden volgende week.

Ook voor nummer vijf Myra wordt het een zware kluif: zij sluiten zondag af tegen koploper Naarden. Die ploeg mocht zondag al het kampioenschap vieren, vanwege de vier punten voorsprong op runner-up Hilversum. Maar, Myra zit in een flow: zondag werd Hilversum met liefst 7-2 verslagen.

🏆🏆🏆

Geplaatst door Naarden Heren 1 op Maandag 7 mei 2018

Poule B

Beiden waren al gepromoveerd, maar Alecto en Ring Pass streden zondag nog tegen elkaar voor het kampioenschap in poule B. Ring Pass had aan één goal genoeg en schreef zo zowel de winst als het kampioenschap op zijn naam. Voor wie meer over die wedstrijd wil weten, zie hieronder het wedstrijdverslag/boekwerk van de ‘boys in blue’. Verder heeft Berkel Rodenrijs na de winst op Pollux in ieder geval de vierde plek veiliggesteld. Nummer drie lijkt HUDITO te gaan worden, dat de laatste wedstrijd tegen hekkensluiter Ommoord speelt.

Dames en heren, (pannen)koeken en peren. Dit was me toch een zondag. Gaat u er even voor zitten.Om dit verhaal toch nog…

Geplaatst door Hockeyclub Ring Pass Delft Heren 1 op Maandag 7 mei 2018

Poule C

Venlo won met 6-2 van MEP en kon daardoor de champagne ontkurken: zij kronen zich tot kampioen in poule C. Het team nam tevens afscheid van twee clubiconen: Teun Gubbels (15 jaar Heren 1) en Floris van de Ven (13 jaar Heren 1 en tevens aanvoerder). De ploeg lijkt het kampioenschap nog eens te gaan vieren op toernooi.

Oss verloor van HCAS en daardoor kon Weert de vierde positie overnemen. De strijd om die vierde plaats en dus een playoff-ticket is in poule C nog spannend, want naast Weert en Oss zijn ook MEP en Berkel Enschot daarvoor nog in de race. Onderin zijn Rosmalen en Hopbel nog in een onderling gevecht verwikkeld. Rosmalen versloeg zondag Hopbel. De ploeg blijft wel hekkensluiter, maar met één puntje verschil en nog één wedstrijd te gaan is alles nog mogelijk.

GEFELICITEERD met jullie kampioenschap VHC heren 1! Op naar de overgangsklasse! Maar eerst jullie kampioenschap vieren tijdens HOTTENTOTTEN 2018!🍻 Proost!!

Geplaatst door Hottentotten Hockeytoernooi op Maandag 7 mei 2018

Poule D

De enige poule die nog geen kampioen heeft is poule D. IJsseloever had dat kunnen zijn na zondag, maar verloor van nummer vier Ede. Daardoor moet de laatste speelronde uitsluitsel geven of IJsseloever of toch Hattem of Upward er met de titel vandoor gaat. Ede staat op plek vier, maar kan zondag nog derde of vierde worden. Verder is het allemaal beslist. Fletiomare speelde knap gelijk tegen Houten, maar kan niet meer van de laatste plaats af komen.

https://www.facebook.com/HCIJsseloever/posts/1395244990575239


Wat vind jij? Praat mee...