Eerste Klasse (H): Degradatie Spandersbosch, handhaving Rijswijk en Concordia

De reguliere competitie in de Eerste Klasse zit erop. In poule A degradeerde Spandersbosch naar de Tweede Klasse. Rijswijk en Concordia handhaafden zich op de laatste speeldag in de Eerste Klasse. Rood-Wit, Roomburg, Oss en Houten proberen via de play-offs promotie af te dwingen naar de Overgangsklasse.

Poule A

Naast Amstelveen is ook Spandersbosch gedegradeerd naar de Tweede Klasse. De ploeg van Bas Stekelenburg won zelf met 6-3 van Overbos, maar omdat concurrent De Terriƫrs ook een zege (2-1 op Shinty) boekte deed de overwinning er niet meer toe. Hekkensluiter Amstelveen ging in eigen huis met 8-4 onderuit tegen kampioen De Reigers. Verder zagen we Myra-Rood-Wit (0-3), Alkmaar-VVV (2-2) en Bennebroek-Alliance (2-2).

https://www.instagram.com/p/ByHa9nIC8QY/?utm_source=ig_web_copy_link

Poule B

Rijswijk speelde zich op de slotdag veilig dankzij een puntendeling (1-1) op bezoek bij Warande. Hierdoor degradeerde Groen-Geel dat afhankelijk was van het resultaat van Rijswijk. Groen-Geel won wel, met 3-2 van Pollux, maar kwam net een punt tekort voor handhaving. Roomburg tankte vertrouwen op weg naar de play-offs voor promotie naar de Overgangsklasse met de 2-0 zege op Etten-Leur. Verder zagen we DSHC-Schiedam (2-3), Berkel-Rodenrijs-Forescate (3-0) en Zoetermeer-Barendrecht (7-3).

Poule C

Concordia kon opgelucht adem halen. De ploeg handhaafde zich in de Eerste Klasse. Na de thuisnederlaag tegen Hopbel (1-3) had directe concurrent Basko nog de mogelijkheid om Concordia op de ranglijst te passeren. Dat lukt niet, want ook Basko verloor, met 4-5 van HOD, en degradeerde hierdoor naar de Tweede Klasse. Verder zagen we Rosmalen-Berkel-Enschot 1-6, Geel-Zwart-MEP (3-4) en Geldrop- Maastricht (2-2).

Poule D

Beuningen heeft met een 4-2 overwinning op Apeldoorn afscheid genomen van de Eerste Klasse. Met de overwinning zette de ploeg een punt achter een reeks van drie wedstrijden waarin Beuningen ongeslagen bleef en zeven punten pakte. Tot drie speelronden voor het einde had de ploeg maar een punt verzameld. Houten kende op de laatste speeldag geen genade voor GCHC: 9-0. Verder zagen we Amersfoort-QZ (2-2), Gron.Studs-EHC (3-4) en GHBS-Zwolle 1-2.


Wat vind jij? Praat mee...