Eerste Klasse (H): Doelpuntrijke degradatieclash zonder winnaar

In de Eerste Klasse C nam hekkensluiter Rosmalen het op tegen directe concurrent MEP. Maar liefst acht doelpunten vielen er, maar de wedstrijd eindigde zonder winnaar. Beide teams deelde de punten (4-4). Zwolle haalde afgelopen weekend uit door Amersfoort op eigen veld met ruime cijfers te verslaan (7-0). Achtervolgers Kromhouters en Houten wonnen ook waardoor het spannend blijf in de strijd om het kampioenschap. De overige koplopers zijn de Reigers (Poule A), Berkel-Rodenrijs (Poule B) en Berkel-Enschot (Poule C).

Poule A

Weinig verrassingen in de Eerste Klasse A. Koploper de Reigers won op bezoek bij hekkensluiter Spandersbosch (2-4). Bennebroek pakte net als vorige week weer drie punten. Thuis werd gewonnen van de Terriërs (3-1). Nummer drie Shinty verspeelde wel punten. Op bezoek bij middenmotor VVV ging de thuisploeg er met de drie punten vandoor (4-1). Verder zagen we Alliance – Amstelveen (3-2), Alkmaar – Myra (2-3) en Overbos – Rood-Wit (3-2).

 

 

Poule B

De heren van Roomburg hebben de tweede plaats overgenomen van Schiedam. Thuis werd gewonnen van Zoetermeer (1-0). Schiedam moest op bezoek bij Warande en wist daar niet te vertrekken met drie punten (4-2). Koploper Berkel-Rodenrijs kreeg afgelopen weekend Groen-Geel op bezoek. De hekkensluiter was niet opgewassen voor de lijstaanvoerder en stapte zonder punten van het veld (2-0). Verder zagen we Forescate – Barendrecht (1-1), Etten-Leur – DSHC (6-2) en Rijswijk – Pollux (1-2).

Poule C

In de strijd om degradatie nam Rosmalen het in de afgelopen speelronde op tegen directe concurrent MEP. In een doelpuntrijk duel kwamen beide teams niet verder dan een gelijkspel (4-4). Bovenin won Berkel-Enschot met ruime cijfers op bezoek bij Concordia (0-6). Achtervolger HOD speelde bij Hopbel gelijk (1-1). Verder zagen we Geldrop – Basko (6-1), Maastricht – Oss (4-2) en Geel-Zwart – Weert (4-1).

Poule D

Koploper Zwolle boekte afgelopen weekend een ruime zege tegen Amersfoort (7-0). Achtervolgers Kromhouters (4-1 winst op Beuningen) en Houten (1-2 winst op Leusden) maakte ook geen fout. Hierdoor blijft het spannend in de strijd om het kampioenschap in de Eerst Klasse D. De mannen van Apeldoorn moesten op bezoek bij concurrent GHBS. De bezoekers pakte een belangrijke overwinning (0-3) en komen zo op een punt van GHBS. Verder zagen we Gron. Studs – QZ (0-1) en EHV – GCHC (3-2).


Wat vind jij? Praat mee...