Eerste Klasse (H): Ede laat kans op koppositie liggen

De competitie in de Eerste Klasse is zondag voor bijna iedereen hervat. Zes wedstrijden werden vanwege de winterse omstandigheden afgelast, waardoor twaalf ploegen nog een wedstrijd tegoed hebben en zo hun positie op de ranglijst nog iets kunnen verbeteren. Want inmiddels begint de stand zich toch wel af te tekenen en met de komst van de Promotieklasse staat er dit seizoen meer dan ooit op het spel.

Poule A

Hilversum boekte een zeer overtuigende zege op Xenios: 5-1. En dat is opmerkelijk, gezien de ploegen voorafgaand aan het duel slechts twee punten van elkaar verwijderd waren. Zij bezetten momenteel de tweede en derde plaats. Echter, nummer 4 Myra kan Xenios nog passeren. De Amstelveners kwamen zondag niet in actie en blijven daardoor steken op 25 punten. Bennebroek stijgt een plaatsje naar plek 5 en is nog altijd in de race om de belangrijke plekken in Poule A. Zij wonnen van het altijd nog puntloze Strawberries, dat de moed er overigens wel inhoudt, getuige de Facebook-post. Alliance doet ook nog mee in de strijd om de promotieplekken, maar liet wel dure punten bij VVV liggen.

 

Poule B

Duur puntverlies voor HUDITO! De Delftse ploeg kwam tegen hekkensluiter Pollux tot ieders verbazing niet verder dan 2-2. Bovendien liepen ze het bonuspunt mis door de shoot-outs te verliezen. Het zijn dure punten, want nu is er een klein gaatje ontstaan op de ranglijst met de huidige nummer 3 Berkel-Rodenrijs. En dat is een belangrijke plek, want de bovenste drie ploegen promoveren aan het eind van het seizoen naar de Overgangsklasse. De nummer 4 maakt nog wel kans, die spelen play-offs om promotie. Overigens lijkt die top 4 in Poule B al wel bepaald. De voorsprong van HUDITO op de nummer vijf bedraagt al tien punten. Ook opvallend: Ring Pass is nog altijd zonder enig puntverlies.

Poule C

In Poule C is Venlo Heren 1 hard op weg naar het kampioenschap. De Limburgers wonnen zondag met 0-5 van hekkensluiter Hopbel en staan momenteel tien punten los van de nummer 2 Helmond, dat niet in actie kwam. Gezien de eerste drie plekken dit seizoen promotie betekenen, lijkt het wel snor te zitten voor Venlo. De voorsprong op plek 4 is veertien punten. Plek 3 wordt op het moment bezet door HCAS dat een leuk potje speelde tegen Berkel-Enschot. Eindstand: 5-7.

Poule D

De verrassing van Poule D was dat Amersfoort van Ede won (2-1). En daarmee liet de cupfighter van afgelopen jaar de uitgelezen kans liggen de koppositie in de poule over te nemen van IJsseloever. Die ploeg kwam dit weekend namelijk niet in actie, net als nummer 3 Hattum. Daardoor is Houten op plek 4 de hoogst genoteerde ploeg die dit weekend punten mocht bijschrijven, zij wonnen van de nummer laatst EHV.

Geplaatst door Caroline Eekhart op Zondag 4 maart 2018

 

De stand in de Eerste Klassen per 4 maart.


Wat vind jij? Praat mee...