Eerste Klasse (H): Einde aan zegereeksen van Alphen en Venlo

Speelronde zeven betekende voor Alphen en Venlo een einde aan de zegereeks. Op bezoek bij AMVJ en HOD gingen de koplopers (met maximale score) onderuit. Oss wint de topper op papier zonder moeite en de eerste driepunter is een feit voor Alkmaar. Best is nog steeds op zoek naar eerste overwinning, Shinty en VVV naar het eerste punt. Een overzicht van de Eerste Klasse Heren.ย 

Poule A

Er is een einde gekomen aan de zegereeks van de mannen uit Alphen. De ploeg verloor op bezoek bij AMVJ met 3-2. Koploper Myra slaat daardoor een gat met Alphen, want de ploeg won zelf van Bennebroek. Rood-Wit staat op een derde plek en bewees dat tegenover de Terriรซrs: 7-0. De eerste driepunter is voor Alkmaar een feit. De ploeg versloeg VVV (3-0), die nog steeds puntloos onderaan staat. Fletiomare verloor nipt van Overbos (2-1) en Houten en Alliance deelden de punten (2-2).

Poule B

Etten-Leur en Roomburg zijn ook na speelronde zeven ongeslagen. De koploper uit Brabant deed dat door Schiedam met 1-4 te verslaan. Roomburg won op bezoek bij Pollux (1-3). HUDITO boekte een ruime overwinning (4-0) op rode lantaarndrager Warande en ook Zoetermeer kwam vier keer tot scoren tegen DSHC (2-4). Ommoord verloor nipt op bezoek bij IJssel (3-2) en Rijswijk en Forescate bleken gelijkwaardig aan elkaar: 1-1.

Poule C

Daar gaat de zegereeks van Venlo. De Limburgers werden in Valkenswaard voor het eerst verslagen door HOD (4-3). Die ploeg blijft ongeslagen, maar speelde al wel drie keer gelijk. Promovendus Eindhoven speelde gelijk tegen Basko (0-0), net als HCAS en MEP. Die twee ploegen deelden ook de punten (2-2). Zes goals maakte Weert tegen Best (6-0), waardoor die ploeg nog steeds onderaan staat en wacht op de eerste overwinning. Ook ruim won Maastricht van Hopbel (4-0). Geldrop won op eigen veld van Geel-Zwart: 3-1.

View this post on Instagram

๐—ฅ๐—ฎ๐˜‡๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฝ๐—ผ๐—ฟ๐˜๐—ฒ๐—ฟ: Matthijs Hendriks De โ€˜blauwe tornadoโ€™ tegen de โ€˜witte waasโ€™. Vooraf wisten we dat Basko uit een moeilijke pot zou worden. Een ploeg die niet veel over de middenlijn komt blijkt voor meer ploegen lastig te zijn en zo ook voor ons. Hoewel we vaak in de cirkel wisten te komen, 5 strafcorners wisten te pakken en zelfs nog een strafbal bleef de wedstrijd doelpuntloos. Het gelijkspel was voor ons een domper, maar die werd nog groter toen we hoorde dat Venlo had verloren waardoor we niet gedeeld eerste komen te staan. Het positieve punt wat we kunnen halen uit deze wedstrijd is dat zelfs ondanks de hobbels op het veld dat we altijd weer dominant hockey kunnen laten zien. Daarnaast nu ook 3 wedstrijden op rij de nul. Op naar volgende week thuis tegen Weert! Oh ja en ook nog zeggen… Bedankt @calexholland voor de shirts en Leo Antonis voor de nieuwe broekjes.

A post shared by HC Eindhoven Heren 1 ๐Ÿ‘ (@eindhovenh1) on

Poule D

De wedstrijd tussen Oss en GCHC was op papier een topper, maar niks bleek minder waar. De Brabanders wonnen met 5-0. Het enige gelijke spel in Poule D was tussen USHC en GHBS (2-2). Drie keer werd het 3-2, waar Apeldoorn, QZ en Leusden nipt mee wonnen. De nummer laatst Shinty verloor opnieuw, maar kwam in de buurt op bezoek bij Kromhouters (3-1). De ploeg uit Driebergen wacht nog steeds op het eerste punt.

 

 


2 Reacties

  1. geronisoli

    Waar blijft het overzicht van de eerste klasse dames ?

  2. nrgt64

    Uitslag Schiedam-Etten-Leur was 2-4 (niet 1-4)


Wat vind jij? Praat mee...