Eerste Klasse (H): Etten-Leur, HOD, Myra en Oss eindigen 2019 als koploper

De topper in de Eerste Klasse A tussen Alphen en Myra eindigde zondag zonder winnaar, maar de club uit Amstelveen was al zeker dat het 2020 als koploper start. In Poule B heeft titelfavoriet Etten-Leur concurrent Zoetermeer van zich afgeslagen. HOD verzekerde zich in Poule C van ‘de wintertitel’ en in de Eerste Klasse D gaat Oss, ondanks de nederlaag bij Kromhouters, als winterkampioen de zaalperiode in. 

Poule A

Hekkensluiter VVV boekte de eerste overwinning van het seizoen. De hockeyclub uit Amstelveen won op bezoek bij De Terriërs met minimaal verschil, waardoor de eerste punten van het seizoen binnen zijn. Het verschil met nummer elf Alkmaar blijft vier punten, omdat die ploeg in eigen huis Overbos versloeg: 3-2. Ook laagvlieger Fletiomare deed goede zaken. De Utrechters wonnen met 3-4 bij AMVJ. Rood-Wit zegevierde met ruime cijfers (3-0) in de belangrijke confrontatie met Alliance, terwijl koploper Myra en naaste belager Alphen (1-1) de punten deelden. De voorsprong van Myra blijft daardoor maar liefst acht punten. Bennebroek gaat op de ranglijst over Houten heen na de 4-1 zege.

Poule B

In Poule B waren alle uitslagen in lijn der verwachtingen – gezien de stand op de ranglijst. Zo won elke club van de directe tegenstander onder zich. Koploper Etten-Leur is winterkampioen na de 3-1 overwinning op nummer drie Zoetermeer. Roomburg, nummer twee op de ranglijst, won de confrontatie bij nummer vier Schiedam: 3-5. IJssel liet geen spaan heel (6-1) van het laaggeklasseerde Pollux, terwijl Ommoord hekkensluiter Warande in Oosterhout versloeg: 2-5. DSHC deed wat het moest doen, maar had meer moeite met Rijswijk. In Delft stond na zeventig minuten 3-2 op het scorebord. HUDITO hield het doel schoon en versloeg Forescate met vier treffers verschil.

Poule C

Rode lantaarndrager Best wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen, maar de Brabanders mochten zondag wel het volgende puntje bijschrijven na de remise (1-1) bij Maastricht. Best heeft na elf duels drie punten. Door de zege in Maastricht is de achterstand op nummer elf Hopbel – dat in eigen huis van MEP verloor (0-3) – verkleint naar vier punten. Geldrop is de nieuwe nummer tien van de Eerste Klasse C na de 7-5 zege op Weert. HOD mag zich officieel winterkampioen noemen. De ploeg uit Valkenswaard was met 1-3 te sterk bij HCAS. Achtervolger Venlo maakte geen fout op bezoek bij Basko: 1-5. Geel-Zwart gaf zich niet zomaar gewonnen op bezoek bij Veghel, maar ging desondanks met een nederlaag naar huis: 3-2.

Poule D

Kromhouters heeft de titelstrijd in de Eerste Klasse D weer volledig spannend gemaakt. De topper tegen winterkampioen Oss eindigde in 6-5 in het voordeel van de Tielenaren. Een belangrijke zege, want het gat met de Brabanders is geslonken naar drie punten. Bully hield op eigen veld nummer drie GCHC knap op 3-3. GHBS verloor (0-1) verrassend van hekkensluiter Shinty, dat de eerste zege van het seizoen binnenhaalde. De nederlaag tegen Shinty kost GHBS de vierde plaats, want USHC gaat na een 4-1 overwinning op EHV over de Groningers heen op de ranglijst. Leusden blijft onderin bungelen na het 3-4 verliespartij tegen Apeldoorn. Datzelfde geldt voor QZ, dat in Nijmegen met 1-2 onderuit ging tegen Amersfoort.

View this post on Instagram

“USHC sluit eerste seizoenshelft af met 4-1 overwinning op EHV” Op deze laatste dag voor de winterstop hebben de studenten uit Utrecht goeie zaken gedaan om naar boven te kunnen blijven kijken. Waar koploper Oss een klein slippertje maakte tegen Tiel, GHBS op de broek kreeg van shinty (thanks #DS20) en GCHC punten verspeelde bij Bully hielden de studs gewoon het hoofd koel en boekten een prima overwinning! Deze laatste pot bevatte zeker ook emotionele waarde, we nemen afscheid van twee vedettes die in seizoenshelft twee de wereld gaan verkennen. Paul en Kuik, je zou kunnen spreken van een spreekwoordelijke aderlating.. Paul zette de laars vakkundig weg gister, zoals een waar lid betaamd. Kuik komt in april nog terug en krijgt dan zijn kans om dat ook te laten zien! Veel plezier mannen!🎉 Fijne winterstop y’all, we zien elkaar in de zaal!🏑 Lieve groet, de Studs. #trucker #kuikie #internationals #vedette #therealwasjarig #trespuncktos @hockeynl @maandag_nl @indianmaharadja

A post shared by U.S.H.C. Heren 1 (@ushcheren1) on

View this post on Instagram

‘Goooooooooooooedemorgen, dit is Gaston van de Postcodeloterij’. Met deze legendarische zin worden inwoners verrast met een prachtig geldbedrag. Nu zijn de mannen van Shinty (helaas) niet verrast met een geldbedrag, maar hebben wij een verassing voor onze lieve volgers in petto: wij hebben afgelopen zondag 3 punten in de tas meegenomen naar het pittoreske Driebergen!!! Eigenlijk wisten wij dit van te voren al, want wie is er ooit zonder overwinning de winterstop in gegaan? Ik niet, hoor ik u al denken. Met andere woorden; deze overwinning stond in de sterren geschreven. Een kolfje naar onze hand. Zonder spanning en met flair werd @ghbsheren1 bestreden. De Groninger Gezinsbode kopt dan ook: ‘Tactisch meesterplan overrompeld GHBS’. Maar wat was dan dit tactisch meesterplan? Het begint allemaal met de keuze om keeper Juwe Berendsen ook gewoon als sluitpost in het veld te zetten. Zet daarnaast Dirk Spruyt bij de 2de paal en dan heb je Pats Klets Boem de 1-0 in de goal liggen. Maarja, dan moet je nog een helft spelen en laat dat nou net niet onze sterkste te zijn. In de rust de puntjes op het tactisch meesterplan gezet. De winterse El Nino van het hoge Noorden zorgde ervoor dat we warm hockey moesten spelen. Uitkomst? Braziliaans sambahockey! De ene na de andere bal werd weg gescoopt door onze scoopmachine Douwe. Een nieuwe definitie van ‘ons eigen spel’ spelen. Enfin, het belangrijkste zijn de 3 punten. Zoals de wetten van het hockey voorschrijven, maakt één lente nog geen zomer. Met 5 punten staan we nog steeds onderaan, maar is de afstand tot de felbegeerde 2de plaats (play off plek) geslonken tot maar 20 punten. Tijd voor een renaissance. Als laatste een kleine felicitatie aan @vvvheren1 voor de eerste 3 punten. Tijd voor een oefenduel? Daarnaast ook felicitaties aan de buren van het spoor die winterkampioen zijn geworden @phoenixdames2! En natuurlijk de dames van @shintydames1 die weer hebben gewonnen. #overwinningspeuk #scoopie #erbij #JoelBeukers #tagjemaatje #groeien #wateendag #dedansmoves #vanDouwe #descoopvanDouwe #devriendin #vanDouwe #winterslaap #bijnapromotie #nogwellaatste #fitworden #reuzendoder #DS20

A post shared by Shinty 1 2019-2020 (@shintyh1) on

 

 


Wat vind jij? Praat mee...