Eerste Klasse (H): GCHC en Rood-Wit halen uit

Acht gelijke spelen, waarvan zeven duels eindigde in 2-2. Oss is nog altijd ongeslagen en ook HOD doet goede zaken bovenin. Warande verloor opnieuw en Shinty heeft zijn tweede punt binnen. GCHC haalde uit tegen USHC en ook Rood-Wit scoorde er op los. Een overzicht uit de Eerste Klasse Heren.

Poule A

Het gepromoveerde Alphen startte zo succesvol, maar de laatste weken stellen de resultaten teleur. Zo werd er afgelopen weekend gelijk gespeeld tegen Overbos (2-2). Koploper Myra kon door de overwinning (3-2 tegen Terriërs) verder uitlopen en staat na tien wedstrijden acht punten los. AMVJ won nipt (2-3) van het nog altijd puntloze VVV en staan nu op een gelijk aantal punten als Rood-Wit. Die ploeg boekte een ruime overwinning op Fletiomare (1-6). Alliance volgt de top vier op de voet, zij wonnen met 1-0 van Bennenbroek. De laatste wedstrijd voor de winterstop wordt dan ook erg beslissend voor Alliance. Kan het winnen van Rood-Wit en klimmen naar plek drie? Houten won met 4-2 van Alkmaar.

View this post on Instagram

Wedstrijdverslag #10 (Alliance – Bennebroek) Vanaf het moment dat bekend was dat wij 10 november tegen onze vriendelijke buren uit Bennebroek mochten aantreden, konden menig speler maar ook supporters niet wachten tot het zover was. En gisteren was na weken wachten dan eindelijk die dag! Zoals gewoonlijk liep de voorbereiding naar deze wedstrijd niet vlekkeloos: Philip van Poelje had de sleutel van de teamauto al meegenomen naar Heemstede waardoor de rest van de Amsterdammers in de andere teamauto moesten proppen. Maar desondanks waren we gebrand om eindelijk de punten te houden op de Sportparklaan waardoor met een nog beter gevoel aan de 3e helft konden beginnen. Tijdens de warming-up was er nog nooit zo’n goede focus voor de wedstrijd, echter konden we die focus niet vasthouden toen de wedstrijd eenmaal begon. Binnen 3 minuten lag de bal alweer op de stip maar zoals gewoonlijk kreeg meneer Kontjes het voor elkaar om hem niet door te laten en de bal op de paal te kijken. In deze helft kon je merken dat veel spelers last van spanning (of het door het gebluf van Bennebroek kwam of de vele supporters die langs de lijn stonden weten we niet). Daardoor kwamen wij ook echt nul komma nul in de wedstrijd en mochten we blij zijn dat we met de brilstand de rust in mochten gaan. En zoals wel vaker schoten we na de rust wel uit de startblokken. Na een foutje van de verdediging van Bennebroek kon Stijn Koning de bal oppikken en Stan Lelieveldt inspelen, die met een prachtige buiksliding de 1-0 op scorebord kon aantekenen. Na deze score hadden we de hoop beter in de wedstrijd komen maar helaas was het zo’n dag dat dat hem gewoon niet ging worden. Oftewel het was met zijn allen ervoor zorgen om deze stand vast te houden en zowaar hebben we het voor de 2e keer voor elkaar gekregen om de nul te houden deze wedstrijd! De ban van 7 jaar niet winnen van Bennebroek is verbroken, en we konden al helemaal gelukkig aan het eerste TD van het seizoen beginnen. Dankjewel aan alle supporters die dit memorabele moment bij hebben gewoond, en ook de sponsoren willen wij nog een keer bedanken voor hun support.

A post shared by Alliance Heren 1 (@allianceh1) on

Poule B

Warande kon zondag geen extra punten sprokkelen op bezoek bij Zoetermeer. De hekkensluiter verloor met 2-0. Het gat met de nummers 11, 10 en 9 wordt steeds groter. Zij staan gezamenlijk op een puntentotaal van acht. Een daarvan is Pollux die knap gelijk speelde (2-2) tegen koploper Etten-Leur. Rijswijk ging hard onderuit tegen de mannen van IJssel. IJssel won met 1-5 in Rijswijk. Roomburg trok na 70 minuten aan het langste eind en won van HUDITO (3-2) en ook Forescate had geen moeite met DSHC (4-0) en doet goede zaken onderin. Het duel tussen Ommoord en Schiedam kende geen winnaar: 2-2.

Poule C

Koploper HOD heeft optimaal geprofiteerd van het gelijkspel van Venlo en HCAS. De mannen boekten een belangrijke zege op de huidige nummer vier, Eindhoven. Het duel eindigde in 5-3. In de Limburgse derby tussen Venlo en Maastricht werden de punten verdeeld. Het werd 2-2. Die uitslag stond ook bij HCAS tegen Weert op het scorebord. MEP won net niet van Basko (2-3) en zal er komende speelronde alles aan gaan doen om aansluiting te vinden bij Weert en Geel-Zwart, dat met 4-2 van de Hopbel won. De kelderkraker van Poule C tussen Best en Geldrop eindigde in een remise. Het werd net als de andere gelijke spelen 2-2.

Poule D

Apeldoorn deed goede zaken door een punt te pakken tegen runner-up Kromhouters. Op eigen veld eindige het doelpuntrijke duel in 4-4. Door die uitslag kan koploper Oss nog verder uitlopen. De ploeg won opnieuw, ditmaal van QZ (4-0) en is na tien speelrondes nog steeds ongeslagen. GCHC versloeg USHC genadeloos. In Groningen eindigde het duel in 6-1. Amersfoort boekte een knappe overwinning op GHBS (4-3) en ook EHV won. Leusden werd met 3-0 verslagen. Shinty speelde voor de tweede keer gelijk, ditmaal tegen Bully. Het duel eindigde in 2-2.

View this post on Instagram

Alle goals van afgelopen zondag!

A post shared by Amersfoort Heren 1 (@amersfoortheren1) on


Wat vind jij? Praat mee...