Eerste Klasse (H): eerste driepunter Gron.Studs, Reigers onderuit

De Terriërs heeft ervoor gezorgd dat de strijd om de koppositie in Poule A weer helemaal open ligt. De ploeg versloeg koploper Reigers en zo is het gat tot nummer twee Bennebroek teruggebracht tot één punt. Gron.Studs trok aan het langste eind in de degradatiekraker tegen Beuningen en pakte belangrijke punten. De overige koplopers zijn Berkel-Rodenrijs (Poule B), Berkel-Enschot (Poule C) en Zwolle (Poule D).

Poule A

De spanning om de koppositie in de Eerste Klasse A is weer terug. Koploper Reigers verloor op bezoek bij Terriërs met 3-2. Bennebroek kon de koppositie weer overnemen maar verzuimde te winnen tegen Overbos. In een doelpuntrijke wedstrijd stapte de ploegen met 4-4 van het veld. Rood-Wit kon op gelijk hoogte komen met Bennebroek, maar in Alkmaar eindigde het in 3-3. Verder zagen we Alliance – VVV (5-0), Spandersbosch – Shinty (1-2) en Myra – Amstelveen (5-2).

Poule B

Berkel-Rodenrijs heeft de eerste overwinning van 2019 in de Eerste Klasse B te pakken. Na het puntenverlies van vorige week was de koploper dit weekend met 5-1 te sterk voor Pollux. Op bezoek bij Zoetermeer heeft Schiedam de topper weten te winnen (1-3). Door de overwinning gaat Schiedam over Zoetermeer heen en bedraagt het verschil met de koploper nog zeven punten. Verder zagen we Etten-Leur – Forescate (2-1), Roomburg – Rijswijk (2-2), Warande – Barendrecht (1-2) en Groen-Geel – DSHC (1-3).

Poule C

Berkel-Enschot maakte ook dit weekend geen fout. Middenmotor Weert verloor met 0-1 van de koploper. Na de misstap van vorige week heeft HOD dit weekend wel gewonnen. Op bezoek bij Geldrop won de ploeg met 3-4. Oss heeft er ook drie punten bij, zij wonnen met 2-4 van Concordia. Hierdoor blijft het bovenin nog spannend in de Eerste Klasse C. Verder zagen we MEP – Maastricht (2-3), Basko – Rosmalen (2-1) en Geel-Zwart – Hopbel (4-1).

Poule D

Gron.Studs heeft belangrijke punten gepakt tegen degradatie. In de kraker onderin tegen Beuningen won de thuisploeg met 2-1. Het is de eerste overwinning van dit seizoen en hierdoor is het verschil tussen beide ploegen zes punten. Koploper Zwolle maakte in het duel met nummer drie Kromhouters geen fout (3-1). Houten blijft achtervolgen, zij wonnen met ruime cijfers van Amersfoort (5-0). Verder zagen we Apeldoorn – QZ (4-4), GHBS – EHV (3-5) en Leusden – GCHC (1-4).


Wat vind jij? Praat mee...