Eerste Klasse (H): Hilversum wint stadsderby van Spandersbosch

In het oosten en zuiden des lands werd zondag alles afgelast, waardoor er geen verschuivingen vielen te noteren. In de andere twee poules werd wel gespeeld en was het duel tussen stadsgenoten Hilversum en Spandersbosch de meest in het oog springende.

Poule A

In Hilversum werd met smart uitgekeken naar de stadsderby ‘aan de verkeerde kant’ van de stad. Na een benauwde zege op Spandersbosch voert promovendus Hilversum sinds zondag de ranglijst in Poule A aan.

Dat de vorige leider, Naarden, niet actie kwam vanwege het winterse weer hielp Hilversum ook een beetje. Tot Naarden het duel heeft ingehaald staat Hilversum in ieder geval bovenaan.

Poule B

Zoals we vorige week stelden lijkt de top 4, en dus de ploegen die aanspraak maken op promotie naar de Overgangsklasse, wel bepaald in Poule B. Daar kwam afgelopen zondag geen verandering in. Ring Pass won weer en heeft nu alle vijftien duels gewonnen. Alecto blijft prima in het spoor van de koploper met vier verliespunten.

Onderin werd wel wat geschoven. De mannen van Pollux snoepten een puntje af van Groen-Geel en verlaten de laatste plaats. Nu valt die twijfelachtige eer ten deel aan Ommoord, dat zondag niet in actie kwam. Blij waren de mannen van Pollux echter niet met dit punt. Volgens hun eigen wedstrijdverslag waren de Vlaardingers de bovenliggende partij. Daarom was het zuur dat het duel op een remise uitdraaide en dat GG na shoot-outs met het bonuspunt aan de haal ging.

Poule C

Vorige week stelden we al dat het aftellen was voordat Venlo zich kampioen van Poule C mocht noemen. In deze situatie kwam geen verandering omdat het volledige programma afgelopen zondag werd afgeblazen.

Poule D

In Poule D kon maar geen één wedstrijd doorgang vinden. Maar donderdagavond werd het duel tussen de nieuwe koploper Hattem en hekkensluiter Fletiomare gespeeld. Het mondde uit in een ware afstraffing voor de formatie uit Vleuten. Negen keer scoorden de mannen uit Hattem. Zij nemen de koppositie over van IJsseloever.

De stand in de Eerste Klasse Heren per 18 maart en wat dat betekent voor volgend seizoen


Wat vind jij? Praat mee...