Eerste Klasse (H): Houten maakt geen gebruik van misstap Zwolle

In de Eerste Klasse D kon Houten de koppositie overnemen van Zwolle, wat verrassend verloor. De ploeg slaagde er echter zelf niet in om te winnen en zo blijft Zwolle, met een wedstrijd minder gespeeld, koploper. De overige koplopers in de Eerste Klasse maakten geen fout en behaalden allemaal drie punten. De overige koplopers zijn Reigers (Poule A), Berkel-Rodenrijs (Poule B) en Berkel-Enschot (Poule C).

 Poule A

Koploper Reigers heeft tijdens de gewonnen uitwedstrijd tegen Myra (3-4) de koppositie weer wat verstevigd. Achtervolger Bennebroek speelde voor de de vierde keer sinds de winterstop gelijk. Tegen Shinty kwam de ploeg niet verder dan 2-2. Door het puntenverlies van Bennebroek komt Rood-Wit nu op gelijk hoogte. Op bezoek bij Alliance werd er met 1-3 gewonnen. Verder zagen we Alkmaar – Amstelveen (7-2), Spandersbosch – Terriërs (2-2) en VVV – Overbos (1-3).

Poule B

Koploper Berkel-Rodenrijs heeft een voorsprong van tien punten op achtervolger Schiedam. Tegen DSHC werd met 5-3 gewonnen. Schiedam leed een gevoelige nederlaag op bezoek bij hekkensluiter Groen-Geel (3-1). Onderin heeft Forescate goede zaken gedaan tegen directe concurrent Rijswijk. De thuisploeg won met 1-0 en heeft nu een kleine voorsprong van twee punten. Verder zagen we Etten-Leur – Pollux (2-1), Roomburg – Barendrecht (3-0) en Warande – Zoetermeer (3-2).

 

Poule C

In de Eerste Klasse C maakten de ploegen bovenin geen fout. Koploper Berkel-Enschot won met 4-6 van Basko, achtervolgers HOD (0-2 winst op MEP) en Oss (0-4 winst op Geel-Zwart) wonnen ook. Met nog zeven speelrondes te gaan blijft het dus spannend in de Eerste Klasse C. Op het middenveld pakte Concordia een belangrijke overwinning tegen directe concurrent Weert (4-1). Verder zagen we Geldrop – Rosmalen (3-0) en Maastricht – Hopbel (1-0).

Poule D

Koploper Zwolle ging verassend onderuit in de afgelopen speelronde. Thuis wist de ploeg niet te winnen van GCHC en verspeelde dure punten (2-4). Houten kon de koppositie overnemen maar slaagde er zelf ook niet in om te winnen. QZ won met 2-5 en zorgt er zo voor dat het spannend blijft in de Eerste Klasse D. De lachende derde is nummer drie Kromhouters. In tegenstelling tot de bovenste twee ploegen lukte het wel om met drie punten van het veld te stappen tegen EHV (5-3). Verder zagen we GHBS – Beuningen (5-3), Leusden – Amersfoort (4-3) en Gron.Studs – Apeldoorn (0-1).


Wat vind jij? Praat mee...