Eerste Klasse (H): IJsseloever naar OVK, Upward en Hattem bijna

IJsseloever speelt volgend seizoen in de Overgangsklasse. Poule-genoten Upward en Hattem staan in de Eerste Klasse D op de drempel van promotie naar de Overgangsklasse. Beide ploegen hebben in de resterende twee duels mogelijk nog een overwinning nodig om feest te kunnen vieren. Het gat met naaste belager Ede, dat zondag tegen koploper IJsseloever speelt, is drie punten.

Poule A

Xenios, Bennebroek en Myra gaan een spannend slot van de competitie in. Naarden en Hilversum zijn al zeker van promotie naar de Overgangsklasse, maar deze drie ploegen strijden nog om plek 3 (directe promotie) en plek 4 (play-offs voor promotie). Xenios had zondag een goede slag kunnen slaan om plek drie veilig te kunnen stellen, maar liet het liggen tegen de Reigers (3-1). Door de winst kunnen de Reigers zelfs nog hopen op de vierde plaats. Het gaatje daar naartoe is met twee wedstrijden te spelen nog drie punten.

Reigers H1 – Xenios H1 29 april 2018 3-1

Reigers H1 – Xenios H1 3-1 (29-4-2018). 1-0 Maarten, 2-0 Teun, 3-1 Maarten

Geplaatst door Hockeyer op Zondag 29 april 2018

Poule B

Ring Pass en Alecto waren in poule B al zeker van de OVK volgend jaar. HUDITO stond stevig op de derde plaats, maar verloor zondag de derby van Alecto en zag daardoor Berkel Rodenrijs tot drie punten verschil naderen. De strijd om directe promotie is daarom nog niet beslist. Alecto won met 1-0, volgens hen in een ‘foei en foeilelijke’ wedstrijd. Onderin pakte Pollux bijzonder belangrijke punten tegen Zoetermeer. Daardoor is lijfsbehoud in de Eerste Klasse nu bijna zeker.

Beste lezers, Met een grote glimlach liep ik vandaag van het veld af. Dat doe ik wel vaker op zondagmiddag, maar…

Geplaatst door Alecto Heren 1 op Zondag 29 april 2018

Vandaag hebben wij als een team gestreden en gevochten voor iedere bal, maar het meest belangrijke is dat wij onszelf…

Geplaatst door VMHC Pollux Heren1 op Zondag 29 april 2018

Poule C

Het is spannend in poule C. HCAS, Oss, MEP, Berkel Enschot én Weert maken alle vijf nog kans op de derde en vierde plaats. Venlo en Helmond zijn al zeker van de OVK. HCAS staat er het beste voor, maar had er nóg beter voor kunnen staan: zondag liepen ze tegen een gelijkspel aan tegen MEP, dat alles-of-niets ging spelen en hun keeper er in de slotfase uithaalde. Met succes. Ook onderin is het nog niet beslist, maar Hopbel sloeg een belangrijke slag door na shoot-outs tegen Berkel Enschot de twee punten te pakken. Daardoor staat Hopbel er een stuk beter voor in de komende degradatiekraker tegen Rosmalen.

Gelijkmaker 1 1/2 minuut voor tijd

Met nog 8 minuten te spelen alles of niks. Extra veldspeler erin gebracht keeper eruit gehaald. Met nog 1 1/2 minuut te spelen maken we terecht de gelijkmaker. Aankomende zondag finale 2 we gaan ervoor.Komt allen aankomende zondag naar Venlo waar zowel heren 1 als dames 1 speelt.

Geplaatst door MHC MEP Heren 1 op Maandag 30 april 2018

Aanstaande zondag de één na laatste finale van seizoen 2017-2018, en wel tegen MHC Rosmalen H1. De tegenstander die…

Geplaatst door Hopbel Heren 1 op Maandag 30 april 2018

Poule D

IJsseloever promoveerde zondag na de 4-0 overwinning naar de Overgangsklasse, en dat werd goed gevierd. Ook Hattem en Upward zijn dichtbij promotie, maar beslisten het zondag nog niet. Tegen elkaar speelden ze met 3-3 gelijk. Daardoor blijft het nog even spannend. Ede staat redelijk stevig op de vierde positie, maar zal stiekem ook nog omhoog kijken.

https://www.facebook.com/HCIJsseloever/posts/1389051144527957


1 Reactie

  1. Analyticus

    Beste redactie, De kop "IJsseloever naar OVK, Hattem en Upward bijna" en de aanvullende opmerkingen daarbij zijn een beetje merkwaardig. Het klopt niet, dat Hattem en Upward nog maar 1 punt nodig hebben voor promotie. Ze staan immers maar 3 punten voor op Ede. Bij 2 resterende overwinningen van Ede hebben ze zelfs nog 4 punten nodig.


Wat vind jij? Praat mee...