Eerste Klasse (H): IJsseloever veegt Apeldoorn van de mat: 10-0

De shoot-outs in de eerste klasse zorgen voor de nodige spektakel. Bijvoorbeeld zondag in de topper in de eerste klasse A tussen koploper Naarden en Xenios. Na zeventig minuten eindigde het duel in 4-4. De benodigde shoot-outs werden gewonnen door Xenios. Het leverde Naarden dus een punt op en Xenios twee. De grootste overwinning in de Eerste Klasse Heren kwam op naam van IJsseloever dat met liefst 10-0 won van Apeldoorn.

Poule A

Onderin de eerste klasse A stond ook een belangrijk duel op het programma: de nummer laatst Strawberries nam het op tegen de nummer voorlaatst Rood Wit. Getuige het verslag op de Facebookpagina van Strawberries was het geen verheffende wedstrijd. Met een voor de ploeg uit Driehuis ook nog eens teleurstellende afloop: een 1-0 nederlaag. Met nul punten uit acht wedstrijden lijkt er dit seizoen weinig perspectief voor Strawberries.

Poule B

In Poule B weinig verrassingen afgelopen weekend. Drie ploegen lijken de dienst uit te gaan maken: Ring Pass, Alecto en HUDITO. Met Berkel-Rodenrijs op het vinkentouw. Op basis van de uitslag leek Alecto een eenvoudige wedstrijd te hebben gehad tegen Rijswijk, maar volgens het verslag op de Facebook-pagina van Alecto is dat zeker niet het geval. Alecto keek bij rust namelijk tegen een 2-0 achterstand aan. Via een Houdini-act, zoals ze het zelf noemen, werd in de tweede helft orde op de zaken gesteld.

Poule C

In de eerste klasse C maakte koploper Venlo geen fout tegen Weert. In het Limburgse onderonsje won Venlo met liefst 3-6. De ploeg gaat onbedreigd aan de leiding met 23 punten uit 8 wedstrijden. In deze klasse stuntte Concordia met een gelijkspel tegen het hoog geklasseerde MEP. De shoot-outs werden wel gewonnen door MEP.

Poule D

De spanning in de top van Poule D is groot. Vier ploegen staan binnen drie punten van elkaar. Van die teams maakten IJsseloever, Upward en Ede geen fouten. Dat gold niet voor Hattem dat met 3-2 verloor van Beuningen. Van de toppploegen maakte IJsseloever in de score de meeste indruk door met liefst 10-0 te winnen van Apeldoorn.