Eerste Klasse (H): IJsseloever viert kampioenschap met frisse duik

Naarden, Ring Pass en Venlo vierden vorige week al het kampioenschap, maar in poule D liet IJsseloever punten liggen en werd de kampioensstrijd tot het laatste competitieduel uitgesteld. IJsseloever won zondag wel en mocht dus alsnog een kampioensfeestje vieren. Traditiegetrouw wordt dat feest bij de club ingeluid met een frisse duik.

Poule A

Xenios won in de laatste speelronde van Alkmaar en is daardoor verzekerd van promotie naar de Overgangsklasse. Bennebroek speelde gelijk tegen VVV en moet daarom nog aan de bak in de play-offs. Myra verloor met een duidelijke uitslag (5-1) van kampioen Naarden en ziet daardoor de play-offs aan hun neus voorbij gaan. Naarden was al kampioen, maar liet dus geen steken vallen in het laatste competitieduel. Verder zal Strawberries blij zijn dat het seizoen erop zit. Ook zondag werd verloren (met 5-1 van Hilversum) waardoor het team op hetzelfde aantal punten staat waarmee het de competitie begon: nul. De play-outs moeten uitwijzen of we Strawberries volgend jaar nog terugzien in de Eerste Klasse.

Dankjewel lieve mensen!Dankjewel VVV Heren 1. Het was een bloedstollende wedstrijd, in een druilerige omgeving. Wij waren beter, maar scoorde te weinig. In het begin- veel beter zelfs. Maar VVV kwam sterk terug. Deed wat ons niet lukte, scoren. Enorm effectief. Dat neemt niet weg dat het een fantastische wedstrijd was van beide kanten. Wellicht een onverdiende 2-2 aan onze kant, maar in ieder geval weer lekker dat extra puntje met de shoot outs.Dankjewel KNHB- voor die spectaculaire en innovatieve nieuwe toevoeging in het hedendaagse 1e klasse hockey. Wij vinden die shoot outs magnifiek! Dankjewel lieve, lieve supporters- het gebeurt niet vaak dat na de wedstrijd de supporters uitbundiger zijn dan de spelers. Het is een heerlijk gevoel om te weten dat jullie er altijd zijn. We zijn blij dat we jullie nog wat langer kunnen vermaken tijdens de play-offsDankjewel held Eveline Van de Stadt- je hebt jezelf wederom gekroond tot een weergaloze supporter. We hopen allemaal dat je er bij de play-offs ook zult zijn.Dankjewel Taco Hoogendijk- die om 22:37 op Hurley TD aangegeven heeft volgend jaar gewoon weer deel uit te maken van de Bennebroek H1 selectie. En iets met aanvoerder… maar dat was onder omstandigheden lastig te begrijpen.Dankjewel Talitha Dirven- voor je steun en hulp dit hele jaar- we doen er alles aan om zo veel mogelijk mensen te verzamelen tijdens de play-offs. Met prestatie komt baromzet!Dankjewel Spandersbosch Heren 1- voor het geloof dat we het hele jaar kregen. Ontroerend ook al begrepen alleen jullie de intense liefde voor ons teampje. Het heeft ons precies de juiste impuls gegeven.Dankjewel Naarden Heren 1- dat ondanks de vele kratten bier, aanzoeken en andere potentiële omkoopschandalen, gedaan heeft wat het moest doen. Myra met duidelijke cijfers af te houden van de Play-offs. Meer dan terecht kampioen. Dankjewel Yannick Beekman, voor het lieve berichtje na de wedstrijd: "jullie hebben het ons knap lastig gemaakt". Gefeliciteerd met de direct promotie- ook jullie los van de twee wedstrijden tegen ons, zeker verdiend! We vergeten waarschijnlijk heel veel mensen, maar gelukkig hebben we nog zeker 4 weken om iedereen te bedanken. Samen met jullie willen we dit jaar geschiedenis gaan schrijven en de stap gaan we maken op 27 mei tegen Hockeyclub Berkel en Rodenrijs H1. We kunnen niet wachten…..

Geplaatst door Bennebroek Heren Één op Maandag 14 mei 2018

 

Poule B

In poule B waren er na de één-na-laatste speelronde geen verschuivingen meer. Ring Pass op één, gevolgd door Alecto. HUDITO won van hekkensluiter Ommoord en stelde daarmee de promotie zondag ook veilig. Ommoord mag zich daarentegen gaan opmaken voor de play-outs. Berkel Rodenrijs speelde gelijk tegen Zoetermeer en kan zich gaan voorbereiden op de play-offs voor promotie naar de OVK.

Poule C

Wat er is gebeurd weten wij ook niet, maar feit is dat de mannen van Venlo vorige week zondag kampioen werden, en deze week hun laatste wedstrijd met liefst 4-0 verloren van middenmoter Oss. Voor de ranglijst maakt het allemaal niet uit, maar toch. Het zal een uiterste krachtsinspanning zijn geweest van Oss, dat nog ergens voor kon strijden. De play-offs gingen echter ondanks de knappe winst aan hun neus voorbij, omdat concurrent Weert met 1-0 won van MEP. Verder vocht Rosmalen voor wat het waard was tegen Berkel Enschot, maar verloor nipt met 4-3. Daardoor eindigt Rosmalen als laatste en moeten er dus play-outs worden gespeeld.

Wooooeeeeee….🎉Met het nodige kunst-en-vliegwerk hebben we de drie punten in eigen huis weten te houden vanmiddag!…

Geplaatst door HVW Heren 1 op Zondag 13 mei 2018

 

Poule D

IJsseloever had twee ‘matchpoints’ voor het kampioenschap, maar verspeelde de eerste vorige week zondag met een verlies tegen Ede. Zondag maakte de ploeg geen fout en won met 3-1 van Groninger Studs, waardoor het kampioenschap binnen is. Ook Hattem en Upward wonnen en sleepten daarmee promotie definitief binnen. Ede eindigt vierde en zal in de play-offs moeten laten zien of ze in de Eerste Klasse of Overgangsklasse thuis horen.

Geplaatst door HCIJ IJsseloever H1 op Zondag 13 mei 2018

 


Wat vind jij? Praat mee...