Eerste Klasse (H): MEP draagt rode lantaarn over aan Concordia

In Poule A is voormalig koploper Bennebroek van de eerste plaats gestoten door een gelijkspel tegen Alkmaar (2-2). Concurrent Reigers wint van Shinty (1-2) en neemt daarmee de leiding over. De overige koplopers zijn voor Berkel-Rodenrijs (Poule B), Berkel-Enschot (Poule C) en Zwolle (Poule D). 

Poule A

Bennebroek is van de koppositie gestoten door een 2-2 gelijkspel tegen Alkmaar. Shinty verloor met 1-2 van Reigers waardoor Reigers de eerste plaats overnemen. Verder zagen we Alliance – Spandersbosch (5-1), Rood-Wit – Amstelveen (2-0), Overbos – Terriërs (4-2) en VVV – Myra (2-3).

Poule B

Barendrecht won met 1-0 van Schiedam en komt daarmee van de laatste plek af. Berkel-Rodenrijs loopt de eerste punten mis. Na acht overwinningen op rij, pakt het nu voor het eerst niet de volle buit. Subtopper Roomburg is de boosdoener (3-3).  Ook zagen we Rijswijk – Zoetermeer (1-3), Forescate – Groen-Geel (2-1), Etten-Leur – Warande (4-3), Barendrecht – Schiedam (1-0) en Pollux – DSHC (4-2).

Poule C

Een kelderkraker in Poule C. De mannen van MEP dragen de rode lantaarn over aan Concordia. De Limburgers stonden voor de wedstrijd met een punt boven de Brabanders, maar verloren in Boxtel (4-1). De mannen van HOD winnen met ruime cijfers (6-0) van Rosmalen. Daardoor blijft het gat met koploper Berkel-Enschot twee punten. De rest van de wedstrijden eindigden in: Hopbel – Weert (4-1), Maastricht – Basko (3-2), Geel-Zwart – Geldrop (4-2) en Oss – Berkel-Enschot (2-3).

Poule D

Eindelijk weer een overwinning voor Apeldoorn. Ze wonnen met 4-1 van EHV. GCHC speelt gelijk (2-2) tegen laagvlieger Amersfoort. Daarmee verliest de ploeg de tweede plek aan Houten, dat wel won. Ook konden we dit weekend genieten van de andere wedstrijden van Poule D. We zagen Kromhouters – houten (2-3), Zwolle – Gron.Studs (5-1), GHBS – Leusden (2-2) en Beuningen – QZ (1-2).


2 Reacties

  1. hockey2804

    Knap dat ghbs in 1 weekend 2 wedstrijden speelt en gchc geen enkele..

  2. ThijmenRooks

    Al die afkortingen van de Groningse clubs zijn ook wel verwarrend. Gelukkig verspeelt GHBS geen dure punten tegen Amersfoort maar spelen ze gelijk tegen Leusden.


Wat vind jij? Praat mee...