Eerste Klasse (H): Naarden en Hilversum naar Overgangsklasse

Door hun eigen wedstrijd te winnen, stelden Naarden en Hilversum zondag in poule A promotie naar de Overgangsklasse veilig. Wat er nog meer gebeurde in de Eerste Klasse Heren, lees je in deze round-up.

Poule A

Koploper Naarden won in een rechtstreeks duel met 0-3 van Xenios, de nummer drie van de ranglijst. Daardoor is Naarden zeker van promotie en moet Xenios in de resterende drie wedstrijden nog vol aan de bak om de voorsprong van vier punten op Bennebroek te verdedigen. Alleen de bovenste drie teams promoveren sowieso naar de Overgangsklasse, de nummer vier speelt play-offs.

Bennebroek boekte een belangrijke zege op directe concurrent Reigers, dat naar de zesde plaats zakte. Onderin won nummer elf Rood-Wit van nummer twaalf Strawberries, dat nu officieel als laatste zal eindigen. Daardoor moet het play-offs om lijfsbehoud gaan spelen.

HEREN 1 OFFICIEEL GEPROMOVEERD NAAR DE OVERGANGSKLASSE!!!!!!!!

Geplaatst door Naarden Heren 1 op Zondag 22 april 2018

Poule B

Ring Pass Delft en Alecto, allebei al zeker van de Overgangsklasse, blijven winnen. In de strijd om het kampioenschap blijft het gat tussen deze twee ploegen drie punten in het voordeel van Ring Pass Delft. Nummer drie HUDITO heeft een voorsprong van zes punten op achtervolger Berkel-Rodenrijs en is de grote favoriet voor het derde ticket. Omdat Pollux en Ommoord allebei verloren, is de stand onderin niet veranderd.

Poule C

In Poule C zijn Venlo en Helmond al zeker van de Overgangsklasse. Het derde ticket lijkt naar HCAS te gaan. Maar de strijd om de vierde plaats ligt nog helemaal open. Liefst vier clubs staan nu gedeeld vierde met dertig punten: Weert, Berkel-Enschot, Oss en MEP. Nummer elf Hopbel speelde gelijk tegen Helmond en verloor de shoot-outs, maar liep wel een punt uit op hekkensluiter Rosmalen. Het verschil bedraagt nu twee punten.

Bon soir, gens de la bonne vie, Clin D’oeill. Het einde komt langzaam in zicht en voor de hedonisten met een rood zwart…

Geplaatst door Heren 1 RHC Concordia op Zondag 22 april 2018

Poule D

Poule D is de enige poule waarin nog niets beslist is. IJsseloever, Hattem en Upward – de drie bovenste ploegen – wonnen alle drie en hebben de beste papieren om te promoveren naar de Overgangsklasse. Nummer vier Ede heeft een achterstand van vier punten op Upward en kan zich de resterende drie duels geen puntverlies meer veroorloven. Hetzelfde geldt voor nummer vijf Houten, dat vier punten minder dan Ede heeft en vierde moet worden om de play-offs te halen.

Onderin is het verschil tussen nummer elf GCHC en hekkensluiter Fletiomare slechts drie punten. Beide ploegen verloren afgelopen zondag.


Wat vind jij? Praat mee...