Eerste Klasse H: Overbos stunt in laatste duel tegen Xenios

De winterkampioenen zijn bekend in de Eerste Klasse Heren. Meer dan de eer levert het de ploegen niet op, maar ze gaan ongetwijfeld met een goed gevoel de winterstop in. De laatste speelronde in de Eerste Klasse leverde nog wel een gigantische verrassing op in Poule A. Degradatiekandidaat Overbos won met liefst 2-6 van nummer 2 Xenios.

Poule A

In de rust stond het al 0-5 voor Overbos.  Overbos klom door deze sensationele overwinning van de elfde naar de achtste plaats. De wedstrijd tussen Terriërs en Naarden ging zondag niet door. Zij speelden dinsdagavond hun laatste wedstrijd voor de winterstop. Naarden won dat duel met 1-0.

Myra behield de koppositie en is de winterkampioen door VVV in de dying seconds met 2-3 te verslaan. IJsseloever haalde Rood-Wit in door er met 1-2 van te winnen en staat nu op de tweede plaats.  Bennebroek en Reigers deelden de punten en in de middenmoot boekte Fletiomare een belangrijke zege door Alliance te verslaan.

Poule B

Weinig verrassingen in Poule B, of het moet Berkel en Rodenrijs zijn, dat de laatste plaats overdroeg aan Derby. In de degradatiekraker tegen DSHC trok Berkel en Rodenrijs aan het langste eind: het werd 1-2.

Koploper Klein Zwitserland ging eervol de winterstop in en boekte zijn elfde zege in elf wedstrijden door Pollux met 4-1 te verslaan. Het vorig seizoen gedegradeerde KZ heeft een voorsprong van tien punten op Zoetermeer, dat van HUDITO won. Ook de nummer drie en vier Alecto en Leonidas gingen niet in de fout; zij versloegen respectievelijk Derby en Groen-Geel. Roomburg en Etten-Leur deelden de punten: 2-2.

Poule C

In Poule C stond een heuse topper op het programma tussen MEP en Helmond: de nummers twee en één. MEP boekte een 4-1 zege op de koploper en verkleinde de achterstand daarmee tot vijf punten. Hieronder in de tweet zijn de doelpunten te zien. Geel-Zwart deed in een rechtstreeks degradatieduel de laatste plaats over aan Oedenrode. In Rooi werd het 2-3 voor de gasten. Na afloop was dat duidelijk reden voor een feest in het clubhuis in Veghel. Nu de mannen weer nuchter zijn, zullen ze zich ongetwijfeld realiseren dat Geel-Zwart allerminst is gevrijwaard van degradatiezorgen.

Poule D

Zondag stond een mooie clash op het programma de Utrechtse studenten van USHC tegen de Groningen Studs. Getuige onderstaand Facebook-bericht waren er over en weer in de aanloop al wat stekeligheden uitgewisseld. Het zoet van de overwinning smaakte daardoor extra lekker voor de Utrechtse thuisploeg: 3-1. USHC blijft door de overwinning aan kop van Poule D. De Groningers zakten door de nederlaag van plek drie naar vier.

USHC deelt de koppositie met Ede, dat zondag met 3-4 van Spanderbosch won. Hoewel die uitslag anders doet vermoeden, was Ede de gehele wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij. Voor Ede scoorden Stijn Draaijer (twee keer) en Hans Pijpers.


Wat vind jij? Praat mee...