Eerste Klasse (H): OVK kan Ring Pass bijna niet meer ontgaan

Al zestien wedstrijden op rij heeft Ring Pass gewonnen. Veertien punten voorsprong hebben ze op de nummer 4 in Poule B. Promotie kan de mannen uit Delft daarom bijna niet meer ontgaan. Worden zij of koploper Venlo uit Poule D de eerste promovendus in de Eerste Klasse dit seizoen?

Poule A

Hilversum won het zespuntenduel met Naarden. De koploper voorkwam daarmee dat de achtervolger hen passeert op de ranglijst. Nu is het gat tussen de nummer 1 en 2 zelfs vergroot tot vijf punten. Myra verloor van nummer 3 Xenios en verspeelde daardoor de kans de aansluiting met de top 3 te pakken. Onderin heeft Rood-Wit meer lucht na de overwinning op Alkmaar. De Aerdenhouters staan voorlaatste, maar hebben nu negen punten meer dan hekkensluiter Strawberries. Daarmee lijkt de strijd tegen degradatie wel beslist.

 

Poule B

Ring Pass blijft winnen in Poule B en Alecto blijft volgen. De mannen uit Delft versloegen laagvlieger Roomburg weliswaar met een miniem verschil, maar hebben nog altijd de volle score uit zestien wedstrijden. Alecto boekte een iets simpelere zege op de nummer voorlaatst Pollux. De nummers 3 tot en met 6 speelden gelijk. Terwijl de ploegen die dit jaar de top 4 gaan halen, Ring Pass, Alecto, Hudito en Berkel-Rodenrijs, wel bepaald lijken, is het onderin Poule B nog ongemeen spannend. Zowel Ommoord als Pollux hebben zes punten en willen natuurlijk koste wat het kost handhaven. Op 15 april staat de directe confrontatie tussen deze teams gepland.

Poule C

Helmond won de topper tegen HCAS en verstevigde de tweede plek in Poule C. HCAS ziet Weert, dat won van Rosmalen, dichterbij komen. Oss liet punten liggen tegen HOD en moet nu drie punten goedmaken ten opzichte van Weert om weer bij die vierde plek te komen. Onderin blijft het voor vier ploegen spannend. Hopbel heeft de minste papieren met slechts tien punten, maar Rosmalen, Maastricht (beide 12) en Concordia (13) staan binnen één wedstrijd van de ploeg uit Schijndel.

Poule D

De Groninger Studs hadden een lekker weekend. Zij wonnen van het hoger gerangschikte Apeldoorn en doordat zes ploegen om hen heen op de ranglijst verloren, maakten zij een mooie sprong op de ranglijst. Het gat met de nummer laatst, Fletiomare dat van Ede verloor, is inmiddels opgelopen tot zes punten. In Poule C is sprake van twee competities. Eentje om de bovenste plekken. Daar doen vijf ploegen aan mee. De overige zeven strijden tegen degradatie. Deze tweedeling werd mooi bevestigd door het duel tussen de nummer 5 van de ranglijst Upward tegen de nummer 6 Amersfoort. Op de ranglijst slechts één plekje van elkaar verwijderd, op het veld werd het 6-0.

 


Wat vind jij? Praat mee...