Eerste Klasse (H): Titel voor Berkel-Enschot en Zwolle

Berkel-Enschot en Zwolle spelen volgend seizoen in de Overgangsklasse. Beide ploegen wonnen op de voorlaatste speeldag de titel in respectievelijk poule C en D. In C haalde Oss uit tegen Rosmalen. Het werd liefst 12-3.

Poule A
Kampioen Reigers boekte een 6-1 overwinning op Bennebroek. Ook Overbos scoorde zes keer in een 6-3 zege op Myra. Spandersbosch pakte een punt tegen VVV (0-0), waardoor de ploeg nog kans maakt op handhaving in de Eerste Klasse. Volgende week moet Spandersbosch winnen en hopen dat concurrent Terriërs verliest. De ploeg uit Heiloo verloor met 2-0 op bezoek bij Rood-Wit. Verder zagen we Shinty – Amstelveen (1-0) en Alliance – Alkmaar (3-2).

View this post on Instagram

🏆Kampioen🏆

A post shared by Reigers H1 (@reigersheren1) on

Poule B
Kampioen Berkel-Rodenrijs lijkt naar het einde van de competitie te snakken. Na de nederlaag vorige week tegen Roomburg (1-2) slaagde de ploeg er opnieuw niet in een overwinning te boeken. Tegen Etten-Leur bleef Berkel-Rodenrijs steken op 3-3. Onderin boekte Groen-Geel een belangrijke zege op Rijswijk (1-3). Hierdoor heeft de hekkensluiter kans op handhaving in de Eerste Klasse. Daarbij is Groen-Geel wel afhankelijk van de resultaten van Rijswijk en Barendrecht. Verder zagen we Pollux – Zoetermeer (2-3), Barendrecht – DSHC (2-2), Schiedam – Roomburg (1-2), Forescate – Warande (1-2).

Poule C
Berkel-Enschot moest er een week op wachten, maar de ploeg sleepte zondag dan echt het kampioenschap binnen na de 4-1 zege op Geel-Zwart. Nummer twee Oss rekende met ruime cijfers af met hekkensluiter Rosmalen: 12-3. Verder zagen we Maastricht – Concordia (1-1), Hopbel – Basko (2-2), HOD – Weert (2-1), MEP – Geldrop (5-0).

View this post on Instagram

KAMPIOENEN!!!! 🏆🏆🏆

A post shared by MHC Berkel-Enschot (@mhcbe) on

Poule D
Zwolle keert na een seizoen weer terug in de Overgangsklasse. De ploeg pakte het kampioenschap, maar had daarbij wel de hulp nodig van EHV, dat achtervolger Houten versloeg (4-3). Zwolle bleef namelijk in eigen huis steken op 2-2 tegen Leusden. Hekkensluiter Beuningen boekte de eerste overwinning van het seizoen door Amersfoort met 3-2 te verslaan. Verder zagen we GCHC – Apeldoorn (4-4), QZ – GHBS (3-1), Kromhouters – Gron.Studs (5-2).


Wat vind jij? Praat mee...