Eerste Klasse (H): Venlo en Alphen weten weer wat winnen is

VVV, Best en Shinty wachten na negen speelrondes nog steeds op de eerste overwinning. Alphen en Venlo weten na twee verloren duels weer wat winnen is en koploper Oss kon aan het doelsaldo werken: 7-1. Myra sleepte ook overwinning nummer negen binnen en drie belangrijke punten voor Zoetermeer. Een overzicht van de Eerste Klasse Heren.

Poule A

Na twee verloren duels op rij heeft Alphen weer gewonnen: 2-3 op bezoek bij Terriërs. Na negen duels wacht VVV nog steeds op de eerste overwinning. Ook op bezoek bij Rood-Wit werd verloren (5-0). Koploper Myra blijft maar winnen. Na negen duels verzamelde de ploeg de maximale punten. Tegen AMVJ won de koploper met 2-3. Alliance won in Alkmaar met 1-2 en Bennebroek won thuis van Fletiomare (5-2). Houten en Overbos deelden de punten: 2-2.

View this post on Instagram

Wedstrijdverslag #9 (Alliance- Alkmaar) Na een goede week trainen was het weer zover. Wij mochten ons weer klaar maken voor een uitwedstrijd. Ditmaal gingen we richting het noorden, naar Alkmaar. Naar de plaats waar een stadion afgelopen zomer is ingestort. Eenmaal aangekomen in de kleedkamer was het tijd om ons om te kleden. Daaropvolgend kwam Sjoerd nog met de laatste tactische aanwijzingen en was het strijdplan duidelijk. De zebra’s kwamen de kleedkamer uit en waren klaar om de 3 punten mee naar huis te nemen. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter wisten wij dat wij ons klaar moesten maken voor de line-up. Hierin gingen wij stuk voor stuk klaar staan met hetzelfde idee in ons hoofd: deze wedstrijd gaan we killen. Het eerste kwart begon rommelig maar hierin waren wij wel de bovenliggende partij. Alkmaar kreeg in dit kwart een strafbal die gestopt werd door onze keeper Guy Koentjes, die vorige week ook al een strafbal wist te stoppen. Er waren verder weinig kansen voor beide teams om de score te openen. In het tweede kwart was het dan eindelijk raak. Bram Endlich kwam via de achterlijn binnen en wist de bal voor te geven. Geert a.k.a. Gerroe wist zich wel raad met deze bal en tipte deze in het goal. Niet veel later was het weer raak, wederom was het Gerroe die de keeper verschalkte. Hij ontving de bal rond de cirkel. Langs de lijn schreeuwde Sjoerd nog tegen hem “Ga buitenom”. Ondanks dat Gerroe goed kan luisteren deed hij toch het tegenovergestelde. Of dit expres werd gedaan om de tegenstander op het verkeerde been te zetten is vooralsnog niet duidelijk. Nadat Gerroe de cirkel binnenliep en uithaalde met zijn dominante backhand, wist iedereen dat we van de 1 op het scorebord een 2 gingen maken. Na deze goal kwam Alkmaar steeds vaker op onze helft en wisten ze nog een strafbal te halen. Deze scoorde zij ook en zo stond het 2-1. Vanaf dit punt hebben wij de wedstrijd op slot gezet door verdedigend te spelen en wist Alkmaar nog een paar keer gevaarlijk te worden, maar zonder resultaat. Na het laatste fluitsignaal konden we dan eindelijk met zekerheid zeggen dat we de 3 punten mee naar huis konden nemen. Geert werd uitgeroepen tot man of the match.

A post shared by Alliance Heren 1 (@allianceh1) on

Poule B

Etten-Leur blijft ook na de negende speelronde ongeslagen. Op bezoek bij Warande won de koploper met 0-2. De topper tussen Schiedam en Zoetermeer werd door de bezoekers gewonnen: 1-2. Roomburg ging hard onderuit op bezoek bij DSHC (4-1). Pollux en Rijswijk bleken na een 1-1 eindstand gelijkwaardig aan elkaar. Ommoord versloeg in Delft HUDITO (2-3) en IJssel pakte de volle buit na het duel met Forescate (4-3).

Poule C

Venlo weet na twee verloren wedstrijden op rij, weer wat winnen is. De koploper won in Geldrop (1-3) en deelt de koppositie met HOD. Die ploeg is nog ongeslagen en won op eigen veld van Weert (4-1). Maastricht boekte de grootste uitslag in Poule C: er werd met 6-1 van MEP gewonnen. Ook HCAS scoorde zes keer, tegen Best. De hekkensluiter verloor dus opnieuw (6-2) en wacht na negen speelrondes nog steeds op de eerste overwinning. Geel-Zwart hield een punt over aan het bezoek bij Basko (1-1) en promovendus Eindhoven won ruim in Schijndel van Hopbel: 1-4.

Poule D

Oss blijft ook na speelronde negen koploper in Poule D. De Brabanders blijven na het duel met Apeldoorn ongeslagen en konden zelfs flink aan hun doelsaldo werken: 7-1. In het duel tussen Leusden en GCHC werd er ook aardig op los gescoord: Leusden verloor op eigen veld met 2-6. GHBS won met 4-1 van QZ en Kromhouters behoudt de tweede plek na de overwinning op EHV (3-1). Bully en Amersfoort deelden de punten: 2-2. Nog steeds geen eerste driepunter voor Shinty. Op bezoek in Utrecht bij USHC werd met 3-1 verloren.


Wat vind jij? Praat mee...