Eerste Klasse (H): Venlo nu al bijna zeker van Overgangsklasse

Het is nog vroeg in het seizoen, maar we hebben al bijna onze eerste promovendus te pakken. De mannen van Venlo staat tien punten los van de nummer 2 en stevenen af op het kampioenschap in Poule C. Omdat dit seizoen de bovenste drie ploegen promoveren is de buit al bijna binnen voor de Limburgers. Zeventien punten voorsprong hebben ze met nog acht wedstrijden te gaan. Dat lijkt wel te gaan lukken.

Poule A

De 1-5 overwinning van Bennebroek op Myra was de opmerkelijkste uitslag in Poule A. Waarom? Omdat de Amstelveners voorafgaand aan het duel hoger stonden op de ranglijst met drie punten meer en een wedstrijd minder. Waar het mis ging voor Myra is niet helemaal duidelijk. Het wedstrijdverslag van Bennebroek vertelt in ieder geval vat speler ‘Chiel’ zijn dag had, want die scoorde vier keer. De Pauwen boeken dus een belangrijke zege, want bij verlies was de aansluiting met de top 4, en daarmee de kans op promotie naar de Overgangsklasse, nagenoeg weggeweest.

De top 3 won overigens hun wedstrijden. Het arme Strawberries staat nog altijd puntloos onderaan.

 

Poule B

In Poule B speelden de nummers 5 tot en met 10 allemaal gelijk. HUDITO sloeg de belangrijkste slag van het weekend door directe concurrent voor plek 3, en rechtstreekse promotie naar de OVK, Berkel-Rodenrijs in het hol van de leeuw te verslaan met 2-3.

De mannen van Alecto waren verantwoordelijk voor de grootste overwinning van de dag. Met 1-8 lieten ze weinig van opponent Ommoord heel. Met name in de tweede helft zetten de Leiderdorpers ‘de brommer aan’.

De top 4 in deze poule lijkt wel bepaald. Het gat tussen de nummer 4 en 5 bedraagt elf punten. Onderling zullen de ploegen moeten gaan uitvechten wie rechtstreeks promoveert en wie play-offs speelt.

Poule C

De hekkensluiter Hopbel wint met 0-1 van Weert! Dat is natuurlijk fantastisch nieuws voor Hopbel dat de aansluiting met plek 11, handhaving, te pakken heeft. Minder leuk is het voor Weert, dat de aansluiting met plek 3, directe promotie, kwijt is. Een gapend gat van zes punten zitten er nu tussen HCAS en Weert en bovendien zit nummer 5, Oss, ze op de hielen voor de playoff-plek 4.

Venlo staat nog altijd stijf bovenaan met slechts één verliespunt. Zeventien punten boven plek 4, wat betekent dat de Limburgers nog maar drie zeges nodig hebben om zeker te zijn van promotie naar de Overgangsklasse.

Poule D

De bekerwedstrijd van Ede is de mannen niet in de koude kleren gaan zitten. Enkele dagen later stond Houten al op het programma en in eigen huis verloor Ede met 3-4. Daardoor zakken ze naar de derde plek en ook die is in gevaar voor de cupfighters. Houten staat met slechts een puntje minder in de startblokken om het verschil te dichten.

Nummer 1 IJsseloever en nummer 2 Hattem wonnen hun duels en lopen iets uit. Onderin was EHV de winnaar van de dag. De ploeg uit Enschede versloeg GCHC en springt nu over die ploeg heen op de ranglijst naar plek 10.

 

De stand in de Eerste Klassen per 11 maart.


Wat vind jij? Praat mee...