Eerste Klasse (H): Zege en nieuwe hoodies voor Hattem

In de Poule D van de Eerste Klasse Heren is het aan kop bijzonder spannend. Hattem sloeg daar een mooie slag door Upward uit Arnhem te verslaan met 3-0. Hattem blijft tweede met een punt achterstand op IJsseloever. Die ploeg treft aanstaande zondag de nummer drie van de ranglijst: Ede. 

Poule A

Spandersbosch had zich van tevoren veel voorgesteld van het duel tegen Myra. De staartploeg uit Poule A kwam er echter niet aan te pas op het eigen sportpark in Hilversum en verloor met 1-3. Nog vaardiger dan met de stick bleek na afloop een van de spelers met de pen. Gestoeld op enig historisch besef, schreef hij onderstaand gedicht op de Facebook-pagina van Spandersbosch Heren 1.

Behalve Myra maakten ook de andere topploegen in deze poule: Xenios, Naarden en Hilversum geen fouten. Het viertal heeft zich al vroeg in de competitie losgemaakt van de rest van de teams.

Poule B

In Poule B maken Ring Pass en Alecto de dienst uit. Beide ploegen wonnen zondag hun wedstrijd. Alecto had met Hudito een tegenstander van formaat. De ploeg uit Leiderdorp won nipt met 2-1. We lezen in het wedstrijdverslag op de Facebookpagina van Alecto dat die ploeg wel eerst op achterstand kwam.

Komende zondag staat om 14.45 uur in Delft de topper tussen Ring Pass en Alecto op het programma. Inzet is de koppositie in de eerste klasse Poule B.

Poule C

Rosmalen behaalde de eerste zege van het seizoen tegen HOD. Volgens het verslag van de ploeg uit Valkenswaard begon HOD wel goed aan de wedstrijd. Een gemiste strafbal was er echter mede debet aan dat HOD bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan keek. HOD kwam nog terug tot 2-1, maar daarna liep de nummer laatst van de competitie uit naar 4-1. In een slotoffensief kwam HOD niet verder dan 4-3. Rosmalen deelt nu de laatste plek met Hopbel, dat met 1-3 verloor van Berkel-Enschot H1.

Poule D

Hattem won zondag het (sub)topduel tegen het Arnhem Upward met 3-0. Behalve de drie verdiende punten kregen de spelers van de Gelderse formatie ook nog eens nieuwe hoodies van de sponsoren.

IJsseloever en Ede lijken in deze klasse klaar voor de onderlinge clash van volgende week. De nummer 1 IJsseloever won zondag met 3-0 van EHV. Ede, de nummer drie van de ranglijst, was van de studenten uit Groningen met 4-2 de baas.

GCHC won het middenmootduel met Houten met 3-1. En daar hebben we beelden van:


1 Reactie

  1. niekhendriks

    Bij de uitslagen heren 1e klasse D staan de afgelopen tijd de uitslagen van de dames 1e klasse D


Wat vind jij? Praat mee...