Eerste Klasse (H): Zevenklappers voor Venlo en Myra

Alphen start na een droomseizoen de competitie met een overwinning. Venlo wint met grote cijfers op eigen veld. GHBS wint de Groningse derby en HOD start de jacht op de play-offs opnieuw. De competitie is ook voor de Eerste Klasse Heren weer begonnen. 

Poule A

De mannen van Alphen starten dit seizoen in een klasse hoger en na ook de bekerwinst zit er veel vertrouwen in de ploeg. Ze zetten de goede reeks voort door uit in Alkmaar te winnen met 1-2. Myra heeft in de eerste wedstrijd al goed aan het doelsaldo gewerkt. De ploeg uit Amstelveen won met 1-7 bij VVV. Bennebroek en Overbos deelden de punten. Het werd 2-2. Alliance heeft net als de Terriërs met 2-1 gewonnen. Rood-Wit moest het zondag doen met drie strafballen: de ploeg won met 1-3.

 

Poule B

Liefst 28 goals telde de eerste speelronde in Poule B. Met gemiddeld bijna vijf doelpunten per wedstrijd werkte Etten-Leur daar aardig aan mee. Zij hebben met 2-6 gewonnen van de promovendus IJssel. Hudito had ook een makkelijke middag. De ploeg uit Delft scoorde vijf keer tegen Rijswijk en nam de verdiende punten mee naar huis (2-5). Schiedam boekte een keurige overwinning op Forescate en ook DSHC, Ommoord en Roomburg wisten te winnen.

Poule C

Venlo heeft de Hopbel op eigen veld een lesje hockey gegeven. De Limburgers wonnen met 7-0 van de mannen uit Schijndel. HOD heeft ook een makkelijke middag gehad, ze wonnen thuis met 4-0 van Geldrop. De heren van HOD willen dit seizoen zich maar al te graag plaatsen voor de play-offs die afgelopen seizoen ook erg dichtbij waren. De Limburgse derby tussen Weert en Maastricht bleef steken op 1-1. Geel-Zwart de verrassende middenmotor van vorig seizoen versloeg in Boxtel het beruchte MEP met 2-3. De kampioen uit de Tweede klasse, Eindhoven won uit in Asten van HCAS met 3-4.

View this post on Instagram

𝗥𝗮𝘇𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗽𝗼𝗿𝘁𝗲𝗿: 𝗔𝗿𝘁𝗷𝗮𝗻 𝗣𝗲𝗲𝗹𝘀 Hehe, Officeel de eerste wedstrijd in de 1e klasse, op het programma stond HCAS uit. Oefenwedstrijd tegen gespeeld eindstand 4-2 maar dat zegt helemaal niks. Uit HCAS ander veld, andere sfeer. 1-0 achter door een strafcorner. Koppen omhoog houden al snel volgde de 1-1 door een strafcorner van onze rossige aanvoerder. En net voor rust kwam er een "wijnen" goal gemaakt door onze nano in de volksmond genoemd. Fli fla fluisteraar! 1-2 voor rust. 3e kwart begon, helaas een corner tegen die er in vloog na een nare variant 2-2 … maar onze enige echte oranje clown, legde er weer een hele fijne corner in rechts onder in het hoekje 3-2 voor.. helaas 5 min voor tijd kwam er weer een goal voor Asten 3-3 al met al dus een spannende pot. Maar wij HC Eindhoven gaan niet naar huis toe zonder 3 punten… nog 30 sec te spelen.. en wie heb je dan nodig. Onze (bijna) 30+ MM ookwel genoemd Malibu Michael! Jankt m in te korte hoekje na een nogal frappante actie van onze nano. Fluitsignaal klonk, 3 punten in onze eerste wedstrijd. Direct door na HCE daar wachtte ons een heerlijk openingsfeestje op ons. Goalenmakers: 2 Jonas 1 Nanno 1 Bompa #PSVtafarelen #goedgrimmig #maximaalgaan #malibumichael #begintepushen #zaligfiske #bovenkamerkoel #waarisdekaatsophetmiddenveld #Calexoptshirtje #scoopieerbij #zagen #backhuijsballetje

A post shared by HC Eindhoven Heren 1 🏑 (@eindhovenh1) on

Poule D

Oss begint de competitie goed met een prima 4-2 overwinning op Leusden. Ook EHV pakte de volle buit, door met 4-2 te winnen van Bully. De Groningse derby tussen GCHC en GHBS werd over de streep getrokken door GHBS. De stand na 70 minuten was 2-3 voor de uitspelende ploeg.  Ook USHC heeft de wedstrijd net op tijd naar zich toe getrokken. De Utrechtse studenten wonnen met 0-1 van Apeldoorn. Kromhouters won ruim van QZ (4-1) en Shinty verloor thuis met 1-4 van de heren uit Amersfoort.


Wat vind jij? Praat mee...