Eerste Klasse (H): Zwolle als enige koploper succesvol na break

Zwolle is als enige koploper zonder puntenverlies gestart bij de hervatting van de competitie. De resterende drie koplopers hebben de competitie hervat met een gelijkspel. In de Eerste Klasse D hebben laagvliegers Amersfoort en Gron. Studs goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De overige koplopers zijn de Reigers (Poule A), Berkel-Rodenrijs (Poule B) en Berkel-Enschot (Poule C).

Poule A

Koploper Reigers is niet lekker uit de break gekomen. Het elftal kreeg Rood-Wit op bezoek en verloor op eigen veld (3-4). Bennebroek kon gebruik maken van de misstap van de Reigers. Het team ging op bezoek bij Myra maar pakte slechts een punt (2-2). Alweer het tiende gelijkspel dit seizoen voor Bennebroek. Onderin pakte Spandersbosch een kostbaar punt tegen Alkmaar (2-2). Zo komt de ploeg op gelijke hoogte met concurrent Amstelveen. Verder zagen we Terriërs – Alliance (3-4), Amstelveen – VVV (3-4) en Shinty – Overbos (2-3).

Poule B

Koploper Berkel-Rodenrijs kwam op bezoek bij middenmoter Warande niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel (0-0). Nummer twee Roomburg speelde op zijn beurt ook gelijk op bezoek bij hekkensluiter Groen-Geel (3-3). Door het gelijkspel van Roomburg heeft Schiedam de tweede plek weer overgenomen. De thuiswedstrijd tegen Pollux werd winnend afgesloten (2-1). Verder zagen we Zoetermeer – Etten-Leur (2-4), DSHC – Forescate (2-1) en Barendrecht – Rijswijk (0-0).

Poule C

De topper in de Eerste Klasse C tussen koploper Berkel-Enschot en HOD is geëindigd in een gelijkspel (3-3). Het verschil tussen beide teams blijft zo vijf punten. Oss is de lachende derde. De ploeg kreeg Hopbel op bezoek en stapte als winnaar van het veld (2-0). Door de overwinning komt Oss nu op twee punten van HOD. Verder zagen we Concordia – Geldrop (3-3), Weert – MEP (1-0), Rosmalen – Maastricht (2-3) en Basko – Geel-Zwart (2-3).

View this post on Instagram

Na de vrijdagavond-winst op Drunen in de silvercup stond voor De Hopbel H1 deze zondag weer een normale competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander: Oss H1, de nummer drie uit de competitie. In de eerste helft was het de thuisploeg (Oss) die het heft in handen hadden, en zo ook de meest gevaarlijke kansen wist te creëren. Na ongeveer 25 minuten spelen was het dan ook de ploeg uit Oss die uit een mooie aanval de 1-0 op het scorebord zette. Dit was tevens ook de ruststand. Na rust begon De Hopbel feller, en wist zo een aantal strafcorners en grote kansen te creëren, zonder resultaat. De Osse thuisploeg wist vervolgens wel een strafcorner te verzilveren en zo de voorsprong te verdubbelen. Ook hierna lukte het de Schijndelse equipe maar niet om het net te vinden, en dus eindigde de wedstrijd in 2-0. Zoals Hopbel coach Koert Tak het Cruijffiaans verwoordde: “Als je niet scoort dan win je niet!”. Aan de scheidsrechters besteden we verder geen aandacht, want dat krijgen ze waarschijnlijk toch niet mee. De Hopbel richt zich de komende weken enkel nog op een paar enorm belangrijke potjes! Bijzijn is meemaken! #1kcheren #hockeynl @hockeynl

A post shared by Hopbel Heren 1 2019-2020 (@hopbelheren1) on

Poule D

Koploper Zwolle is de enige lijstaanvoerder die na de break een overwinning boekte. Op bezoek bij Apeldoorn stapte Zwolle met een overwinning van het veld (2-3). Achtervolger Houten maakte op eigen veld ook geen fout tegen GHBS (4-1). Onderin boekte Amersfoort een verrassende, maar belangrijke overwinning. De laagvlieger kreeg Kromhouters – de nummer drie van de competitie – op bezoek (2-0). Naast Amersfoort won ook Gron. Studs. Het elftal nam het thuis op tegen Leusden en boekte de tweede overwinning van het seizoen (2-1). Verder zagen we Beuningen – EHV (2-6) en QZ – GCHC (4-4).


Wat vind jij? Praat mee...