Eerste Klasse Heren: Hattem achterop in titelstrijd met USHC en Ede

In poule D is Hattem, de nummer drie van de ranglijst, verder achterop geraakt in de strijd om het kampioenschap. Het verloor van Upward, terwijl de koplopers USHC en Ede (foto) wel wonnen. Wat gebeurde er nog meer in de Eerste Klasse? 

Poule A

Koploper Myra zag de voorsprong op de nummers twee en drie IJsseloever en Xenios toenemen van twee naar vier punten. Myra won zelf met 4-1 van Reigers en zag IJsseloever en Xenios in een onderlinge confrontatie met 2-2 gelijkspelen. Nummer vier Naarden versloeg Overbos met 4-3 en staat nu twee punten voor op Rood-Wit, dat tegen Fletiomare niet verder kwam dan 3-3. Hekkensluiter De Terriërs verloor met 0-1 van VVV en staat nog altijd vijf punten achter Overbos. Tot slot speelde Alliance met 2-2 gelijk tegen Bennebroek.

Poule B

Klein Zwitserland blijft domineren in poule B. Dit keer versloeg het Groen-Geel met 2-5, waardoor het na vijftien wedstrijden de maximale 45 punten heeft. Veel spannender is de strijd om de tweede plaats. Zoetermeer gaf de tweede plaats uit handen. Het verloor met 2-4 van Alecto en staat nu vierde. Alecto staat derde en Leonidas tweede na de 2-3 zege op Hudito.  Nummer vijf Roomburg, dat vijf punten achterstand op de tweede plaats heeft, versloeg hekkensluiter DSHC met 3-2. In de middenmoot won Etten-Leur met maar liefst 6-0 van Pollux en nummer elf Derby pakte bijna een punt tegen Berkel-Rodenrijs, maar verloor toch: 4-3.

Poule C

In poule C blijft de strijd om het kampioenschap bijzonder spannend. Helmond versloeg nummer elf Geel-Zwart en heeft nog altijd een punt voorsprong op MEP, dat van middenmoter HOD wist te winnen. Nummer drie HCAS was met 1-2 te sterk voor Weert en kijkt nog altijd tegen een achterstand van zes punten op MEP aan. Hekkensluiter Oedenrode lukte het ook deze week niet om te winnen. Het verloor met 5-0 van Oss. Verder verloor Rosmalen nipt van Hopbel (3-4) en won Berkel-Enschot met 3-1 van Warande.

Poule D

Ook in poule D is de titelstrijd nog lang niet beslist. USHC en Ede wonnen allebei en hebben nog altijd evenveel punten. USHC won met 0-6 van Wageningen en Ede versloeg GCHC, nipt weliswaar, met 0-1. Nummer drie Hattem deed geen goede zaken. Het verloor met 3-1 van Upward, waardoor de achterstand op de twee koplopers opliep van twee naar vijf punten. Achtervolger Gron. Studs versloeg Spandersbosch met 1-4 en EHV was met dezelfde cijfers te sterk voor Apeldoorn. Tot slot ging Amersfoort uit bij Bully met de overwinning aan de haal (2-4).


Wat vind jij? Praat mee...