Eerste Klasse Heren PO 1.1: Het moet van ver komen bij KZ

Het dit seizoen oppermachtige Klein Zwitserland moest vanmiddag tot het gaatje gaan om Myra in Amstelveen te bedwingen. De ploeg die al zijn competitiewedstrijden won, stond na 70 minuten op 3-3 en had er shoot-outs voor nodig om het duel winnend af te sluiten. De wedstrijd Leonidas-MEP had ook shoot-outs nodig om te komen tot een winnaar.

Myra – Klein Zwitserland 3-3 (1-0). KZ wint na shoot-outs

Myra speelde een puike eerste helft tegen Klein Zwitserland en ging dan ook met een 1-0 voorsprong rusten. So far so good. Tijdens de tweede helft sloeg KZ in tien minuten tijd – tussen de 40ste en 50ste minuut – hard toe. Van 1-0 stond het opeens 1-3,

Voor Myra was het vanaf dat moment alle hens aan dek. KZ kreeg het zwaar doordat de arbitrage kwistig met kaarten strooide. In een fase dat de gaten met negen spelers in het veld stonden, sloeg Myra toe. Even later werd het ook nog 3-3, waarna shoot-outs nodig waren. Razwan Ahmed (Myra): ‘Het was zonde dat wij onze voorsprong zo snel uit handen gaven. Het was beslist niet nodig, maar we kwamen goed terug doordat enkele spelers van KZ hun hoofd verloren en tegen kaarten aanliepen.’

Leonidas – MEP 2-2 (0-0). MEP wint na shoot-outs

Leonidas en MEP maakten er volgens beide coaches, Bas Dirks en Erik Verzijden, een schaakwedstrijd van. Verzijden: ‘Je kon duidelijk merken dat er aan beide kanten sprake was van angst. Toch bleven wij gedisciplineerd spelen. De kansen tijdens deze wedstrijden waren op de vingers van één hand te tellen, maar het werd voor ons toch een fijne middag omdat we de serie shoot-outs wonnen. Daar hadden we trouwens enorm veel op geoefend  en wij misten er geen.’

Bas Dirks (Leonidas): ‘Ik denk dat het voor de neutrale toeschouwers geen topper is geweest. Aan sommige spelers merkte je dat  ze voor de eerste keer ervoeren wat het spelen van play-offs betekent. het feit dat de vier goals vielen uit drie strafcorners en één strafbal zegt wat dat betreft ook genoeg.’

Pepijn Mesereeuw 1-0
Floris Verheijen 1-1 (sc)
Floris Verheijen 1-2 (sc)
Matthé de Wit 2-2 (sb)