Eerste Klasse Heren PO 1.3: Drie spannende beslissingsduels

Weer één nieuw team kan zich Overgangsklasser noemen. USHC uit Utrecht verzekerde zich na de winst tegen Helmond van promotie. IJsseloever en Leonidas zijn na het beslissende duel een stapje dichterbij promotie.

Ede – IJsseloever 3-4 (2-2)

Ede kroop gisteren door het oog van de naald door in de laatste minuut een shootout te verzekeren. De thuisploeg won, waardoor een derde wedstrijd beslissing moest brengen. In het laatste duel was het net niet voor Ede, die in een kaskraker met 3-4 verloor van IJsseloever. De ploeg uit IJsselstein is daardoor een stap dichterbij promotie naar de Overgangsklasse. De laatste horde is Leiden.

USHC – Helmond 3-2 (2-2)

De Utrechtse studenten van USHC herstelden zich op zaterdag door met 5-2 op eigen veld te winnen van Helmond. Een dag later kwam de thuisploeg furieus uit de startblokken. Na 16 minuten stond het 2-0 via Rico Doran en Max Teerlink. Net voor de rust leek Helmond terug in de wedstrijd te komen via Frederik van den Berg. Thomas van Battum gooide twee minuten later echter de wedstrijd zo goed als zeker in het slot. Na de rust bleef hij bij één doelpunt voor Helmond, waardoor USHC volgend jaar uitkomt in de Overgangsklasse. Voor Helmond rest alleen de herkansing tegen Zwart-Wit.

’17 Rico Doran 1-0
’21 Max Teerlink 2-0
’40 Frederik van den Berg 2-1
’55 Thomas van Battum 3-1
’64 Frederik van den Berg 3-2

MEP – Leonidas 0-2

Na de eerste nederlaag in eigen huis leek het einde verhaal voor Leonidas. Uit bij MEP moest twee keer gewonnen worden om volgend seizoen nog Overgangsklasse-hockey te spelen. Gisteren won de club uit Rotterdam op zaterdag met 0-3 en deed dit kunstje een dag later ook over. Dit maal zegevierde de ploeg met 0-2, waardoor promotie een feit is. Met dank aan doelpuntenmakers Joris Boersma en Sander van Eijck. Leonidas treft nu Alkmaar.

Joris Boersma 0-1
Sander van Eijck 0-2