HBR H1 moest wedstrijd afzeggen: ‘Dit is een extreme griepgolf’

Maar liefst 9 spelers van Berkel en Rodenrijs Heren 1 lagen afgelopen zondag, de 1e dag van de competitie in de Eerste Klasse, met griep op bed. Normaal gesproken wordt er voor een zieke speler vervanging geregeld, maar de KNHB oordeelde dat dit zo’n bijzondere situatie was, dat de wedstrijd op een ander tijdstip moet worden ingehaald.

Coach van Heren 1 Arjan Prillevitz had dit ook nog nooit meegemaakt. ‘Het is een extreme griepgolf, maar ook échte griep. Alle 9 jongens hebben een week niet uit bed gekund.’ Afgelopen donderdag moest Prillevitz al een oefenwedstrijd cancellen vanwege zijn zieke spelers en ook voor afgelopen zondag zou de coach meer dan de helft van zijn team moeten missen. ‘Het kan goed dat ze elkaar hebben aangestoken. Vorige week begon het al.’

Geen volwaardig team

Prillevitz kon zondag naar eigen zeggen met geen mogelijkheid een volwaardig team op de been brengen. ‘Dat heb ik aan onze wedstrijdsecretaris gemeld, die het weer heeft overlegd met de competitieleider bij de KNHB.’ Uiteindelijk werd besloten dat, onder deze omstandigheden, de wedstrijd verplaatst moest worden. HBR speelt daarom nu 26 maart tegen Leonidas: de wedstrijd die eigenlijk voor afgelopen zondag op de kalender stond.

‘Met zoveel zieken konden we het kwalitatief niet opvangen met spelers uit Heren 2 en JA1. Daardoor zou het competitievervalsing zijn als we zondag wel zouden spelen’, legt Prillevitz uit. Leonidas had dan een tegenstander voor zich gezien van een ander niveau dan de andere ploegen waar HBR tegen speelt.

Fit voor zondag?

Inmiddels zijn de spelers aan de beterende hand en is de ziekenboeg teruggebracht naar 2, vertelt de coach. Hij heeft nu nog maar een halve week om zijn team weer fit te krijgen voor zondag. ‘Het is vreselijk voor je voorbereiding’, merkt hij. ‘Die jongens staan nu net weer overeind, maar hebben ook een flinke jas uitgedaan na een week in bed liggen. Zondag zullen er nog een hoop niet helemaal 100% zijn. Maar we gaan er vol voor tegen Hudito!’


Wat vind jij? Praat mee...