PO2016: Heren Zwolle promoveren; rest mag op herhaling

De 2e wedstrijden in de play-offs van de Eerste Klasse bij de heren. Zwolle, Zwart-Wit, VVV en Oss wonnen de 1e duels en konden het zaterdag afmaken. Dat lieten de ploegen, op Zwolle na, na. De Overijsselse ploeg promoveert naar de Overgangsklasse. Venlo – Zwart-Wit, Groningen – VVV en Oss – HUDITO mogen morgen (zondag) op herhaling.

Zie de round-up van woensdagavond voor de uitslagen van de 1e wedstrijden.

Voor het complete resterende play-offoverzicht, kan je terecht op onze pagina.

Aanvullingen? Mail ze naar redactie@hockey.nl.

Zwolle – Roomburg (H) 2-1 na golden goal

De heren van Zwolle promoveren naar de Overgangsklasse na een 2e overwinning op Roomburg. Woensdag werd het in Leiden al 1-2 voor de Overijsselse ploeg. Diezelfde uitslag stond zaterdag, na verlenging, op het scorebord. Doelpunten in de reguliere 70 minuten waren van Hugo Lokhorst en Dylan de Boer. Pieter-Jan Voerman besliste het duel in de verlenging uit een strafcorner. Roomburg is nog niet uitgespeeld. Het mag als ‘slechtste’ nummer 1 tegen de ‘beste’ nummer 11 uit de Overgangsklasse: Phoenix.

18. Hugo Lokhorst 1-0
65. Gele kaart Daan Ros (Zwolle)
68. Dylan de Boer 1-1
70. Gele kaart Sander Jongenelen (Roomburg)

70+. Pieter-Jan Voerman (sc) 2-1 golden goal

Venlo – Zwart-Wit (H) 7-3

Koen Dijkman kende een ongelukkige middag in Venlo. De doelman van Zwart-Wit kreeg al na 5 minuten een gele kaart doordat hij de bal buiten de cirkel met zijn voeten beroerde. In zijn afwezigheid kwam Venlo op 2-0 voor goals van Miguel Ralha en Job Baeten. Diezelfde Baeten scoorde zaterdag nog 2 keer. Ook Luis Tavares, Floris van de Ven en Max Höper troffen doel voor de Limburgers. Zwart-Wit kwam 3 keer tot scoren, door Ingvar Neve, Camiel Verstraeten en Maarten Peters. Zondag treffen de formaties elkaar opnieuw in Venlo voor het beslissende duel.

5. Gele kaart Koen Dijkman (Zwart-Wit)
6. Miguel Ralha (sc) 1-0
10. Job Baeten 2-0
20. Job Baeten 3-0
27. Luis Tavares (sb) 4-0
33. Ingvar Neve 4-1
39. Job Baeten 5-1
45. Floris van de Ven 6-1
xx. Camiel Verstraeten (sc) 6-2
xx. Maarten Peters 6-3
70 Max Höper (sc) 7-3
70. Gele kaart Camiel Verstraeten (Zwart-Wit)

Groningen – VVV (H) 3-1

Ook Groningen sleepte een 3e duel uit het vuur door VVV in eigen huis te verslaan. Menno Visser, Lennart Schuur en Thijmen Rooks schoten raak voor de noorderlingen. Tom Bokxe bracht VVV in de 11e minuut nog op 0-1, maar daarna kwamen de Amstelveners niet meer tot scoren.

11. Tom Bokxe (VVV) 0-1
28. Menno Visser (Groningen) 1-1
42. Lennart Schuur (sc) 2-1
51. Thijmen Rooks (sc) 3-1
65. Gele kaart Thomas Vasiluta (Groningen)
66. Gele kaart Derek van den Hoven (VVV)

Oss – HUDITO (H) 1-2

HUDITO herpakte zich zaterdag knap. Woensdag gingen de Delftenaren er nog ruim af tegen Oss (4-1), maar op bezoek bij de nummer 2 van Poule C wonnen de Zuid-Hollanders. Oss kwam op 1-0 door een doelpunt van Bas Campbell, maar Thomas Hester en Quinten van Eijs bouwden dat om naar 1-2. Zondag spelen Oss en HUDITO het beslissende duel.

2. Bas Campbell 1-0
19. Thomas Hester  1-1
50. Quinten van Eijs (sc) 1-2


Wat vind jij? Praat mee...