Round-up 1e Klasse (H): 2 nieuwe en 2 ongenaakbare koplopers

In de Eerste Klasse Heren delfden een tweetal lijstaanvoerders het onderspit. Zowel Rood-Wit als USHC moest zondag de koppositie overgeven aan een concurrent. De andere 2 koplopers, Klein Zwitserland en Helmond, zijn tot op heden ongenaakbaar. Beide maakten nog geen fout in de gespeelde 7 wedstrijden.

Poule A

De opmerkelijkste uitslag in Poule A was de nederlaag van medekoploper Rood-Wit tegen middenmotor Xenios. Het werd maar liefst 2-5 voor de mannen uit Amsterdam, die zichzelf, na de remise een week eerder tegen die andere koploper Myra, de geuzennaam Reuzendoders gaven. Myra, dat zondag 2-4 van Naarden won, gaat daardoor nu alleen aan kop. Overbos versloeg Terriërs met 2-4 en dat waren belangrijke punten. De Beverwijkse ploeg staat dankzij de zege nu 5 punten voor op de hekkensluiter uit Heiloo.

Poule B

In Poule B gaat alles nog helemaal crescendo voor Klein Zwitserland. De Haagse heren wonnen voor de 7e keer op rij. Het was weliswaar hun benauwdste zege van het seizoen: middenmotor Leonidas werd slechts met 1-2 verslagen. Onderin konden de mannen van Etten-Leur opgelucht ademhalen. Zij wonnen met 3-1 van Berkel Rodenrijs, de ploeg waar ze voorafgaand aan het duel nog gelijk in punten mee stonden, en doen goede zaken in hun strijd tegen degradatie.

 

Poule C

MEP boekte een stevige overwinning op Oedenrode, maar liefst 1-6 werd het. MEP staat op een mooie 2e plaats, maar de 1e plaats lijkt vooralsnog ver weg. Lijstaanvoerder Helmond maakte tot nu toe namelijk nog geen enkele misstap en won alle 7 duels tot op heden, de 1-3 tegen Rosmalen als meest recente wapenfeit. Geel-Zwart verloor juist alle 7 wedstrijden en blijft op 0 punten staan, op 4 punten achterstand van Oedenrode en Warande. HOD en Berkel Enschot delen de punten, zoals Ruud van de Rakt hieronder in een tweet zegt, en daar schieten beide ploegen ook vrij weinig mee op. Hopbel won met 2-1 van Warande en is met recht trots op de ongeslagen status.

 

Poule D

De topper in Poule D werd in het voordeel van Ede beslist. De voormalige nummer 2 van de ranglijst ontving USHC, kwam met 4-1 en voor, maar zag de opponent in de 2e helft terugkomen tot 4-3. Gelukkig voor Ede werd net op tijd afgefloten en zijn zij de nieuwe nummer 1. De Utrechtse studs zakken naar de 2e plek. Die andere studentenploeg uit de poule, Groningse studs, won wel. Het laaggeklasseerde Bully werd met 2-4 verslagen. De mannen van Upward maken dankzij hun 1-2 zege op Wageningen een reuzensprong op de ranglijst: van de 11e naar de 7e plek.

 

 


Wat vind jij? Praat mee...