Round-up Eerste Klasse (H): 1e punten voor Overbos, DSHC, Upward

De 6e speelronde in de Eerste Klasse Heren leverde een aantal verrassingen op. Zo hielden middenmoters Xenios en VVV de nummer 1 (Myra) en 2 (Rood-Wit) uit Poule A op een gelijkspel en pakte DSHC het 1e punt in van het seizoen in Poule B. In Poule C eindigde de Meierijstad-derby in een gelijkspel en in poule D pakte Upward de eerste punten. 

Poule A

De gedeeld koplopers Myra en Rood-Wit lieten allebei punten liggen zondag. Nummer 6 op de ranglijst Xenios hield Myra thuis op 1-1, en nummer 7 VVV haalde bij Rood-Wit een puntje weg (eveneens 1-1). Xenios had zelfs voor een nog grotere stunt kunnen zorgen: de ploeg kwam met 1-0 voor en had vervolgens via een strafbal de kans de 2-0 te maken. Die ging echter naast en Myra maakte vervolgens de gelijkmaker. Nummer 3 IJsseloever profiteerde van de gelijkspellen van de koplopers. Door de winst tegen Naarden (4-2) is het verschil met Myra en Rood-Wit nog slechts 2 punten. De nummers 4 en 5 van de ranglijst, Reigers en Alliance, troffen elkaar. Het bleek een spannend en doelpuntrijk duel, waarin de punten uiteindelijk verdeeld werden (4-4). Overbos pakte knap de 1e punten van het seizoen, door thuis met 2-1 te winnen van middenmoter Fletiomare. Hekkensluiter Terriërs kwam nog wel op voorsprong tegen Bennebroek, maar moest toch zijn meerdere erkennen. Het werd uiteindelijk 4-1.

Poule B

De top 3 in Poule B maakte geen fouten deze 6e speelronde. Koploper Klein Zwitserland won met 3-0 van laagvlieger Berkel Rodenrijs en morste dit seizoen nog geen enkel punt. Volgens de KZ’ers was het noch spannend noch mooi, maar de 3 punten zijn weer binnen. Runner-up Zoetermeer nam na een 1-3 einduitslag de 3 punten mee vanaf Derby en nummer 3 Alecto won met 2-0 van Roomburg. HUDITO was flink op stoom zondag en won met 0-4 van het hoger geplaatste Pollux. Reden voor een feestje op de Delftse hockeyclub, die door de winst nu 7e staat op de ranglijst. Verder won Groen-Geel met 2-1 van Etten-Leur en pakte DSHC knap het 1e punt van het seizoen. Het duel met Leonidas eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Poule C

Lijstaanvoerder Helmond behoudt de ongeslagen status en won zondag met 4-2 van HOD. Concurrenten MEP, Hopbel en Oss speelden alledrie gelijk, waardoor de afstand met de koploper alleen maar groeide. Oss kwam tot hun ongenoegen vorige week tegen Hopbel ook al niet verder dan 1-1, maar vond het gelijkspel tegen MEP nu terecht. Voor Hopbel stond de Meierijstad-derby op het programma: de wedstrijd tegen Oedenrode, oftewel Rooi. Een wedstrijd waar volgens Hopbel veel op het spel stond. De nummer 3 van de ranglijst moest de punten echter delen met het lager geklasseerde Oedenrode. Warande pakte 3 belangrijke punten, de 1e overwinning van het seizoen, tegen hekkensluiter Geel-Zwart. In Oosterhout eindigde het spannende duel in 4-3. HCAS won met 2-0 van Rosmalen en haakt zo aan bij de middenmoot van Poule C. Berkel Enschot won met 3-1 van Weert.

Poule D

In Poule D waren weinig verrassingen te bespeuren. USHC is nog altijd ongeslagen koploper. De Utrechtse studenten wonnen met 3-2 van de Groningse studenten van GCHC. Ook runner-up Ede maakte geen fouten en verliet Amersfoort met een klinkende 1-4 zege. Nummer 3 EHV had geen enkele moeite met Bully. Op eigen veld scoorde Boudewijn Bousema een hattrick en eindigde de Twentse derby in maar liefst 6-0. Hattem bleek thuis te sterk voor Spandersbosch (2-0) en Upward pakte de 1e punten van het seizoen door met 2-1 te winnen van Apeldoorn. Daardoor stijgt de Arnhemse ploeg in 1 keer van de laatste naar de 10e plaats. Hekkensluiter is nu Wageningen, dat op 1 punt blijft staan omdat het met maar liefst 5-1 verloor bij de Groninger Studs.


Wat vind jij? Praat mee...