Round-up Eerste Klasse (H): Klein Zwitserland kampioen

Klein Zwitserland is dit seizoen de eerste ploeg in de Eerste Klasse die het kampioenschap in de wacht heeft gesleept. De club die eind jaren zeventig en begin jaren tachtig acht landstitels op rij won, boekte afgelopen zondag een ruime 1-7 overwinning op Berkel Rodenrijs, waardoor de titel binnen is.   

Poule A

Myra zette in Poule A een grote stap richting het kampioenschap. De koploper won na een 2-0 achterstand met 3-2 van achtervolger Xenios en vergrootte zodoende de voorsprong naar zeven punten, met nog vijf wedstrijden te gaan. IJsseloever nam de tweede plaats van Xenios over na een 3-4 zege op Naarden. De grootste overwinning werd geboekt door Fletiomare, dat met maar liefst 7-2 van Overbos won. Onderin verloor Terriërs van Bennebroek, waardoor de achterstand op nummer elf Overbos vier punten blijft. In de volgende speelronde, over twee weken, staan de ploegen tegenover elkaar.

 

Poule B

Het zat er al weken aan te komen, maar nu is het eindelijk zover. Klein Zwitserland is kampioen. Er moest uit nog wel even gewonnen worden van Berkel Rodenrijs en in de rust stond het al 1-5. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-7, waarna het feest kon begonnen. Klein Zwitserland kan zich nu op opmaken voor de play-offs eind mei, waarin het promotie naar de Overgangsklasse kan veiligstellen. Met de maximale 51 punten uit zeventien wedstrijden is het zeer aannemelijk dat KZ de nummer één met het hoogste aantal punten is en dus het thuisvoordeel krijgt.

In de onderste regionen verloren Groen-Geel, Derby en DSHC alle drie. Daardoor heeft Groen-Geel nog altijd veertien punten, Derby tien en DSHC zeven.

Berkel-Rodenrijs – Klein Zwitserland (09-04-2017)Gisteren stond de kampioenswedstrijd op het programma. In…

Geplaatst door Hockeyclub Klein Zwitserland heren 1 op Maandag 10 april 2017


Poule C

In Poule C blijft de titelstrijd ongekend spannend. Koploper Helmond en achtervolger MEP, dat een achterstand heeft van slechts één punt, gingen allebei niet in de fout. Helmond won met 1-5 van HOD, MEP won met 2-5 van OSS. In de middenmoot is de strijd om de zesde plek nog altijd spannend. HOD en OSS verloren allebei en blijven staan op 22 punten, Weert verloor ook en heeft 21 punten, Warande won en staat nu op 20.

 

Poule D

Ook in Poule D is de spanning in de titelrace om te snijden. USHC en Ede wonnen allebei en hebben daardoor nog altijd evenveel punten, 46. In de volgende speelronde, over twee weken, spelen ze tegen elkaar en kunnen ze een belangrijke slag slaan in de strijd om het kampioenschap. Groninger Studs (39 punten) en Hattem (38 punten) zijn nog altijd in de achtervolging; zij wonnen respectievelijk van laagvliegers Wageningen en Spandersbosch. Wageningen blijft stijf onderaan staan met twee punten, acht minder dan nummer elf Spandersbosch.

 


Wat vind jij? Praat mee...