Round-up Eerste Klasse (H): KZ geeft duidelijk signaal af

Gisteren stond voor alle Eerste Klasse-ploegen de 1e speelronde op het schema. Er werd volop gescoord en her en der was het tot het einde spannend. Welke ploegen hebben al direct hun visitekaartje afgegeven en presteerden naar behoren? En voor wie waren de druiven juist zuur? Een samenvatting van enkele wedstrijden.

Poule A

In Poule A van de Heren in de Eerste Klasse verloor geen enkele thuisploeg. Naarden, Alliance, IJsseloever en de Reigers sloten hun wedstrijd winnend af en gaan aan kop. Fletiomare en Xenios schotelden het toegestroomde publiek een doelpuntrijk duel voor, het werd 3-3. Tot 2 keer toe kwam de thuisploeg terug van een achterstand. Nadat de Amsterdammers op 0-2 kwamen maakte Max Thönissen namens Fletiomare de aansluitingstreffer. Matthijs de Zoete bracht de Utrechters daarna op gelijk hoogte door de 2-2 te scoren. Xenios liet zich niet van de wijs brengen en nam vervolgens weer een voorsprong: 2-3. Het slotakkoord was echter voor Max Thönissen die uit een strafcorner voor zijn 2e treffer tekende en daarmee zijn ploeg een punt bezorgde. Overgangsklasse-degradant Rood-Wit kwam in het 1e duel niet verder dan een gelijkspel tegen Myra: 2-2.

Poule B

In Poule B werd er lustig op los gescoord, bij iedere wedstrijd vielen minimaal 4 doelpunten te noteren. Etten-Leur noteerde de hoogste score door op eigen veld met 6-1 van DSHC te winnen. Daarnaast deden Leonidas en Klein Zwitserland goede zaken door hun uitwedstrijden tegen respectievelijk Berkel en Rodenrijs en HUDITO te winnen. Met name het optreden van de ploeg uit Den Haag was sterk. Het team degradeerde afgelopen seizoen uit de Overgangsklasse maar liet weinig aan speculaties over met betrekking tot hun doelstelling. Wouter Rens en Govert Soeters verlieten de Hoofdklasse en keerden terug naar de Klatteweg om hun oude club weer naar de top terug te brengen. De openingswedstrijd tegen concurrent HUDITO toonde direct aan waartoe de ploeg in staat is. De Delftenaren werden op hun eigen veld met 0-4 verslagen. Met de rust stond Klein-Zwitserland al met 0-3 voor na doelpunten van Pieter-Dirck Swart, Maarten Groen en Wouter Pastoor. In de 2e helft voegde Swart daar met een rake strafcorner nog een 4e treffer aan toe.

Poule C

In Poule C wist – op Warande na – iedere ploeg te scoren. HOD en Helmond wonnen hun thuiswedstrijd allebei met 1 doelpunt verschil: beide ploegen noteerden een 3-2 overwinning. Geel-Zwart tegen Hopbel eindigde in een 3-4 overwinning voor de uitploeg. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden werd het pas in de laatste paar minuten echt spannend. Na een kwartier spelen kwam Hopbel op een 0-1 voorsprong en 2 minuten later werd de marge verdubbeld. Toen het op slag van rust 0-3 werd voor de Schijndelaren leek de wedstrijd in de tas te zitten. Na de hervatting toonde Geel-Zwart echter veerkracht. De thuisploeg maakte de 1-3 vanuit een strafcorner en bracht enige spanning terug in de wedstrijd. Hopbel tekende vervolgens een kwartier voor tijd voor de 1-4 vanuit een strafbal. Het slotoffensief was daarentegen voor de thuisploeg. In de 68e en de 69e minuut scoorden zij de 2-4 en de 3-4 waardoor het billenknijpen werd. De gelijkmaker bleef desondanks uit waardoor Hopbel met de volle buit huiswaarts keerde.

Poule D

In Poule D was alleen het duel tussen Spanderbosch en Amersfoort een wedstrijd waaruit geen winnaar voortkwam. Beide ploegen scoorden 1 keer en deelden zo de punten. De studenten van GCHC en USHC wonnen hun uitwedstrijd met ruime cijfers. Bij USHC mocht Maxim Ruitenbeek de wedstrijdbal spreekwoordelijk mee naar huis nemen. Hij noteerde een hattrick en scoorde de 0-1, de 0-2 (sc) en de 1-5. Daarnaast wist ploeggenoot Thomas van Battum ook 2 maal het net te vinden en deed Max Teerlink nog een duit in het zakje door de 4e treffer van USHC voor zijn rekening te nemen. Door de ruime overwinning voeren de Utrechtse Studenten na de 1e speelronde op doelsaldo de ranglijst aan. Volgende week wacht op eigen veld de confrontatie met Spanderbosch.