Round-up Eerste Klasse (H): KZ, Helmond, USHC zonder puntverlies

Klein Zwitserland (Poule B), Helmond (Poule C) en USHC (Poule D) staan na zondag nog altijd op het maximaal aantal punten. Alliance wist de grootste overwinning te boeken: tegen hekkensluiter Overbos werd het maar liefst 9-0. Oedenrode en Apeldoorn pakten de 1e punten van het seizoen. 

Poule A

Gedeeld koploper Myra deelde zondag een tik uit aan nummer 3 IJsseloever. De ploeg won maar nipt, met 2-1, maar zet daardoor IJsseloever op 4 punten achterstand. Medekoploper Rood-Wit maakte geen fouten en won met 0-3 uit bij de Terriërs. VVV is uit de onderste regionen van de ranglijst, doordat het in de Amsterdamse stadsderby thuis met 2-1 wist te winnen van Xenios. Nummer 6 van de ranglijst, Alliance, had geen kind aan Overbos, dat nog altijd puntloos laatste staat. Alliance won met maar liefst 9-0. Tot slot bleken Fletiomare – Bennebroek (4-3) en Naarden – Reigers (3-4) beide echte krakers te zijn. De Reigers waren, samen met hun H2-team dat kwam supporten, bijzonder blij met de punten en liepen spontaan een polonaise in het clubhuis van Naarden. De held bij Fletiomare was Max Thonissen: hij scoorde een hattrick. Maar ook de jarige keeper Laurens Mandemaker was belangrijk. Bijvoorbeeld met deze redding:

Poule B

Zoetermeer nam na een directe confrontatie de nummer 2 positie over van Pollux. Thuis wonnen de mannen van Zoetermeer met 3-2 van de mannen uit Vlaardingen. Koploper Klein Zwitserland nam het op tegen hekkensluiter DSHC, dat nog altijd op 0 punten staat. DSHC kwam wel 2x tot scoren tegen de nummer 1 en kwam in de 1e helft ook op voorsprong. Dat was echter niet genoeg om te winnen: het werd 2-6. Alecto had de kans om runner-up te worden in Poule B, maar liet tegen HUDITO punten liggen (1-1). Door de winst op Leonidas (3-1) komt Roomburg op gelijke hoogte met de Rotterdammers. Verder won Derby zijn 2e wedstrijd van het seizoen, tegen Etten-Leur, en trok Groen-Geel aan het langste eind in het duel met Berkel Rodenrijs (3-4).

Poule C

Koploper Helmond zette Weert zondag met 1-3 aan de kant en staat daardoor op de maximale score van 15 punten uit 5 wedstrijden. De Brabanders verkozen niet 1 maar 2 mannen tot Man of the Match: zowel de links- als rechtsachter verdienden de eer (en de tequila). MEP, tot zondag nog gedeeld koploper, ging met 3-2 onderuit bij Rosmalen en staat daardoor nu 2e op 3 punten achterstand. Oedenrode pakte de 1e punten van het seizoen, door met 4-2 te winnen van de Warande. Ook Geel-Zwart was dichtbij die felbegeerde 1e punten, maar zag de buit net aan zich voorbij gaan: Berkel Enschot won met 3-4. Oss (nummer 4) en Hopbel (nummer 3) verdeelden de punten (1-1). HOD staat, door een nipte overwinning van 4-3 op HCAS, op de 5e plaats.

Poule D

USHC gaat nog altijd zonder puntverlies aan kop, maar Bully kon het de Utrechters nog flink moeilijk maken. Uiteindelijk won USHC met 2-1. Medekoploper Ede speelde een lastige uitwedstrijd tegen nummer 3 Hattem. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong, maar moesten de punten uiteindelijk delen (2-2). Spandersbosch tekende voor de 1e overwinning van dit seizoen, en zette hekkensluiter Upward met 2-1 aan de kant. GCHC bleek sterker dan Amersfoort (3-1) en Apeldoorn pakte knap de 1e punten van het seizoen, door met 3-2 te winnen van de Groninger Studs. EHV komt door de 2-3 winst bij Wageningen op een gedeeld 3e plaats. In de training deze week liet bij de Enschedese vereniging vooral de oude garde van zich horen, met de mooie hashtag #beastoftheeast


Wat vind jij? Praat mee...