Round-up Eerste Klasse (H): Over en uit voor Wageningen en ‘Rooi’

De eerste degradanten uit de Eerste Klasse Heren van het seizoen 2016/2017 zijn bekend: Wageningen en Oedenrode (‘Rooi’) zien we volgend jaar terug in de Tweede Klasse. Verder blijft het ongemeen spannend in beide poules. Hekkensluiters pakten opeens punten, terwijl koplopers die juist lieten liggen. In de laatste drie duels moeten dus alle zeilen bij.

Poule A

Het heeft er alle schijn van dat het te laat is, maar Terriërs heeft de allerlaatste strohalm die er was, gegrepen. De ploeg won in eigen huis met 3-0 van Reigers. De achterstand op plek 10, die klassebehoud betekent, is negen punten. Met nog drie wedstrijden te gaan moet dus drie keer gewonnen worden en ook een doelsaldo van twintig goals worden goedgemaakt op huidige nummer 10 VVV. Laatstgenoemde verloor zondag van nummer 11 Overbos, waardoor ook de ploeg uit Beverwijk mag blijven hopen op handhaving. Overbos staat vijf punten achter op VVV.

Het duel tussen koploper Myra en Alliance werd niet gespeeld en wordt op een later moment ingehaald.

Poule B

Pollux won 1-3 van hekkensluiter DSHC en met die zege zijn de Vlaardingers vrij van degradatiezorgen. Dat geldt nog niet voor Berkel-Rodenrijs, dat 3-1 van Zoetermeer verloor, Groen-Geel, dat HUDITO met 1-0 zag winnen, Derby, dat met 3-0 onderuit ging bij Roomburg en DSHC. De Delftse studenten moeten de resterende drie wedstrijden punten pakken, wil het degradatie nog afwenden.

Klein Zwitserland won gewoon lekker weer. Dit keer werd Etten-Leur met 0-7 verslagen. Zoetermeer blijft de voornaamste kandidaat voor de tweede play-offplek. Het staat nog altijd één punt boven concurrenten Alecto en Leonidas. Zondag speelden die twee ploegen tegen elkaar en de Rotterdammers wonnen deze belangrijke slag.


Poule C

Een paar verrassingen in Poule C. Om te beginnen kwam koploper Helmond niet verder dan 4-4 tegen laagvlieger Oss. De uitgelezen kans voor nummer 2 MEP om het lijstaanvoerderschap over te nemen, ware het niet dat de ploeg uit Boxtel met 2-1 verloor van Hopbel. Zo mag nummer 3 HCAS, dat 1-2 won van Oedenrode dat daarmee gedegradeerd is, nog altijd hoop koesteren op de play-offs.

Geel-Zwart moet in het resterende trio wedstrijden alle zeilen bijzetten om niet de twee degradant te worden. Al is zeven punten goedmaken om nummer 10 Rosmalen in te halen een schier onmogelijke opdracht. Volgende week krijgt GZ in een directe confrontatie in ieder geval een uitgelezen kans. Daartegenover staat dat Rosmalen bij winst klassebehoud veilig stelt.

Poule D

Het zat er al lange tijd aan te komen, maar na zondag is het definitief. De mannen van Wageningen zijn gedegradeerd na een 0-4 nederlaag tegen Spandersbosch. Wageningen mag het volgend jaar een treetje lager proberen in de Tweede Klasse. Bully, dat 1-4 verloor van Upward, staat hetzelfde te gebeuren als ze in de laatste drie wedstrijden geen punten gaan pakken. Maar ook Apeldoorn, Spandersbosch en Amersfoort zijn nog niet veilig.

USHC blijft koploper. De studenten wonnen van Amersfoort met 1-2. Ede volgt na een 5-4 zege op EHV nog altijd op de voet. Het heeft er alle schijn van dat deze twee ploegen play-offs gaan spelen, maar het is nog niet officieel.


Wat vind jij? Praat mee...