Eerste Klasse (H): Deze ploegen strijden om promotie

De acht clubs die strijden om promotie naar de Overgangsklasse zijn bekend. Afgelopen weekend vond de laatste speelronde van de Eerste Klasse plaats. De heren van Xenios missen op het laatste moment de boot ten koste van IJsseloever. Zij voegen zich onder andere bij Klein Zwitserland, Helmond en USHC.

Poule A

Koploper Myra speelde in de laatste speelronde van de reguliere competitie weliswaar met 3-3 gelijk tegen VVV, maar de koppositie kwam uiteindelijk niet in gevaar voor de club uit Amstelveen. De toenmalige nummer twee Xenios verspeelde namelijk op de laatste speeldag de tweede plek door verrassend gelijk te spelen tegen nummer elf Overbos, die vorige week nog 3-4 won van Bennebroek. Daardoor had IJsseloever aan een 3-2 overwinning op Rood-Wit genoeg om zich alsnog te plaatsen voor de play-offs. Het mislopen van de play-offs is extra pijnlijk voor de ploeg uit Amsterdam, omdat zij vorige week bijna wisten te winnen van koploper Myra. Onderin zijn het Overbos en Terriërs die volgend seizoen uitkomen in de Tweede Klasse.

Poule B

In Poule B van de Eerste Klasse had Klein Zwitserland geen kind aan Pollux (0-7), waardoor de ploeg niet alleen ongeslagen de play-offs ingaat. De voormalig grootmacht passeerde ook de magische grens van honderd doelpunten in de reguliere competitie: een gemiddelde van bijna vijf doelpunten per wedstrijd. Achtervolger Leonidas sloeg een aanval af van Alecto door zelf met 0-4 te winnen bij Groen-Geel. Alecto, uiteindelijk de nummer drie van de competitie, won weliswaar met 3-4 van laagvlieger Derby, maar dat blijkt niet genoeg voor de ploeg uit Leiderdorp. Voor het spelen van de laatste speelronde was al bekend dat Derby en DSHC onderaan zouden eindigen.

Poule C

In de top van Poule C waren de tickets voor de play-offs al vooraf vergeven aan Helmond en MEP, die elkaar in de laatste speelronde nog troffen. Uiteindelijk trok de Brabantse koploper aan het langste eind door met 3-1 in eigen huis te winnen. Nummer drie HCAS deed zijn sportieve plicht en won na een doelpuntenfestijn van Warande: 5-3. Het verschil met MEP slonk dus naar twee punten. Onderin sloot rodelantaarndrager Oedenrode het seizoen af met een 5-1 nederlaag tegen nummer elf Geel-Zwart en een totaal van 99 tegendoelpunten. De club uit Veghel degradeert, ondanks de ruime overwinning, samen met Oedenrode naar de Tweede Klasse.

Poule D

De Utrechtse studenten van USHC stelden in de laatste speelronde het kampioenschap veilig door nipt te winnen van de Groninger Studs met 2-3. Het verschil met achtervolger Ede was vooraf miniem. Enkel op doelsaldo stonden de Utrechters boven de Gelderse ploeg. Zij wonnen overigens met 6-1 van Spandersbosch. Na 22 wedstrijden staan beide ploegen op 58 punten en evenveel gewonnen wedstrijden. USHC heeft echter een beter doelsaldo: 62 tegen 56. In de staart van de competitie was er op de laatste speeldag weinig interessants te melden. Wageningen en Bully speelden om de eer tegen elkaar, die uiteindelijk werd gewonnen door de eerstgenoemde.

Eerste wedstrijden play-offs (best of three):

Donderdag 25 mei:
Myra – Klein-Zwitserland
Helmond – USHC
IJsseloever – Ede
Leonidas – MEP


Wat vind jij? Praat mee...