Round-up Eerste Klasse (H): Upward maakt dozijn tegen Wageningen

De competitie nadert het slot, maar drie van de vier poules zijn er nog lang niet over uit wie de kampioen en wie de degradanten worden. Alleen in Poule A is het sinds vorige week al beslist. Wat resteert is een strijd om de tweede play-offplek die best pas eens op de laatste speeldag beslecht kan worden. Weinig verrassingen in de overige poules. Een enkele: koploper Myra verloor.

Poule A

In Poule A verloor lijstaanvoerder Myra thuis van Naarden (3-4). De voorsprong van de Amstelveners op nummer 2 Xenios bedraagt nog altijd vier punten, maar met nog vier wedstrijden voor de boeg is het kampioenschap nog niet binnen. Xenios won ruim van Rood-Wit en houdt hoop op nog een misstap van Myra om zo dichterbij de koppositie te komen. IJsseloever staat de gedeeld tweede plek af na een remise tegen Alliance, zij staan nu gedeeld derde met Naarden. Het lot van Terriërs is nog niet bezegeld. De ploeg uit Heiloo hield een puntje over aan de confrontatie met nummer 11 Overbos en theoretisch bestaat er nog altijd een kans dat Terriërs zich handhaaft. Dan moeten wel alle resterende vier duels gewonnen worden.

Poule B

In de strijd om het nog hoogst haalbare in Poule B, de tweede plek, verloor Leonidas zondag drie dure punten. Niet gek, want de Rotterdammers speelden tegen Klein Zwitserland, de veelvraat die iedere wedstrijd van het seizoen tot nu toe won. Leonidas staat nu vierde met 35 punten, maar kan hoop putten uit het feit dat de ploegen boven zich, Alecto (38) en Zoetermeer (36) nog een wedstrijd tegen KZ tegoed hebben. Onderin pakten DSHC (12de), Derby (11de), Groen-Geel (10de) en Pollux (9de) geen punten.


Poule C

Het gehele linkerrijtje won, derhalve verloor het gehele rechterrijtje in Poule C. Op de ranglijst verandert er na Speelronde 18 dus helemaal niks. Koploper Helmond tekende voor de riantste zege tegen Rosmalen: 6-0. Ook Berkel Enschot (5de) was lekker op schot tegen HOD (7de) en HCAS (3de) deed het goed tegen Oss (8ste): 5-1. Helmond en MEP ontlopen elkaar slechts een punt. Als beide ploegen geen punten laten liggen wordt het kampioenschap beslist op de laatste competitiedag. Dan ontvangt Helmond MEP.

Poule D

USHC won de absolute topper in Poule D van Ede. Hockey.nl was erbij en deed verslag. Meest in het oog springende uitslag was de 12-4 van Upward tegen Wageningen. Wageningen blijft steken op twee punten, maar is nog altijd niet gedegradeerd. Spandersbosch had een succesvolle dag. De Hilversummers wonnen van Apeldoorn en  klimmen over die ploeg heen naar de negende plek, twee punten boven de degradatiestreep.

 


1 Reactie

  1. Topkeepertje

    Opmerkelijk in poule D is dat Wageningen bij een ruststand van 7 - 1 zonder keeper verder moesten maar toch nog 3 keer wisten te scoren en met 10 man ook nog het beste van het spel hadden . Hulde Wageningen jullie mogen met deze mentaliteit niet degraderen .


Wat vind jij? Praat mee...