Round-up Eerste Klasse (H): Zoetermeer kijkt af bij eigen dames

De 2e speelronde van het nieuwe seizoen zit erop en er werd lustig op los gescoord. VVV en Alliance trakteerden het publiek op veel doelpunten en ook HCAS en Berkel Enschot hielden elkaar – ondanks 10 doelpunten – in evenwicht. In poule A staan De Reigers en IJsseloever bovenaan, maar ze treffen elkaar volgende week. Klein Zwitserland, Zoetermeer en Leonidas uit poule B hebben vooralsnog het maximale aantal punten behaald en ook in poule C en D zijn er 3 ploegen die nog geen puntenverlies leden.

Poule A

In poule A vonden – afgezien van Naarden – alle ploegen minimaal 1 keer het net in hun wedstrijd. VVV en Alliance scoorden er samen lustig op los, de wedstrijd in Amstelveen eindigde in 4-4. Overbos en IJsseloever deden nauwelijks voor deze scoringsdrift onder, daar gaf het scorebord na 70 minuten een stand van 3-4 aan in het voordeel van de bezoekende club IJsseloever. Dit team staat nu samen met De Reigers bovenaan in deze poule. Als enige 2 ploegen hebben zij hun beide wedstrijden gewonnen en hebben ze het maximale puntenaantal. Volgende week maken de teams in een onderlinge confrontatie uit wie de koppositie behoudt. De Reigers tankte vertrouwen door bij Xenios met 2-4 te winnen. De ploeg uit Hoofddorp kwam op een 0-4 voorsprong na doelpunten van Jorrick Pruyser, Bas van Geldorp en Maarten Dekker (2x). Uiteindelijk incasseerden ze nog 2 tegentreffers waardoor ze met een 2-4 overwinning huiswaarts keerden.

Poule B

In poule B gaf Klein Zwitserland een goed vervolg aan de competitiestart. Op eigen veld won de Haagse ploeg met 6-1 van Derby. Ook Leonidas en Zoetermeer hebben nog geen averij opgelopen, zijn wonnen van respectievelijk Etten-Leur en DSHC. De 1-4 overwinning van Zoetermeer op DSHC was enigszins opvallend te noemen. Een paar uur eerder speelden de damesploegen van beide clubs namelijk tegen elkaar op hetzelfde veld en dat werd het eveneens 1-4 voor de Zoetermeerse formatie. Uitblinker bij de mannen van Zoetermeer was Tijmen de Baare, die met een hattrick een groot aandeel had in de zege. Gerben Buitendijk was de maker van het andere doelpunt. Tot slot vergaarden HUDITO en Roomburg hun 1e punt. De teams speelden met 2-2 gelijk.

Poule C

In poule C kwam de meest opvallende uitslag voort uit het duel tussen HCAS en Berkel Enschot. Tijdens de wedstrijd werd liefst 10 keer gescoord en beide ploegen vonden even vaak het net, het duel eindigde in 5-5. Buiten deze teams scoorden ook Helmond en MEP allebei 5 keer. Helmond won de uitwedstrijd tegen Warande met 3-5, terwijl MEP op eigen veld Geel-Zwart versloeg met 5-1. Oss trakteerde Rosmalen op een 4-0 nederlaag en HOD hield 3 punten over aan de uitwedstrijd tegen Oedenrode, het werd 2-3. Na een minuut of 10 tekende Jan-Paul Peters voor de 0-1 en in de 2e helft breidden Gijs Olde Hampsink en Loek Jacobs de score uit naar 0-3. Ondanks dat HOD kansen kreeg om de wedstrijd daadwerkelijk in het slot te gooien, was het Oedenrode dat op een stunt bleef hopen. De 1-3 viel en een paar minuten voor tijd verzilverden ze een kans op 2-3. Desondanks hield HOD stand, waardoor zij nu samen met MEP en Helmond 6 punten uit 2 wedstrijden hebben.

Poule D

In poule D was het meest opvallende feit dat geen van alle bezoekende ploegen de 3 punten mee naar huis nam. Alle thuisploegen wonnen hun wedstrijd op het eigen veld. Het enige team dat dit met slechts 1 doelpunt verschil deed was Hattem. Zij wonnen met 2-1 van de Groninger Studs. Zowel GCHC (tegen Bully) en Ede (tegen Wageningen) boekte een overtuigende zege, het werd bij beide wedstrijden 5-0. EHV boekte een 4-2 overwinning op het Arnhemse Upward. Joris Maathuis, Boudewijn Bousema en Staffan Hengst (2x) troffen doel namens de thuisploeg. Upward leed daarmee de 2e nederlaag in evenzoveel wedstrijden en wacht daardoor net als Wageningen en Apeldoorn nog op de 1e punten. USHC staat momenteel bovenaan samen met GCHC en Ede.