1e Klasse (H): Zwolle, Venlo, Zwart-Wit en Roomburg kampioen

De laatste speelronde in de Eerste Klasse is gespeeld, en dat betekent dat de kampioenen bekend zijn. De heren van Zwolle, Venlo, Zwart-Wit en Roomburg kroonden zich tot allerbeste van hun poules. Voor Zwolle, Venlo en Zwart-Wit was dat zelfs voor de laatste speelronde al duidelijk. De nummers 2, die zich ook geplaatst hebben voor de play-offs, zijn Groningen, Oss, HUDITO en VVV.

Roomburg

De ontknoping in de Eerste Klasse A was het meest verrassend: VVV bezette voor de laatste speelronde de koppositie, maar speelde zondag met 1-1 gelijk tegen nummer 8 Reigers. Dat gaf Roomburg de kans de koppositie op het allerlaatst over te nemen. De ploeg won, weliswaar nipt, van nummer 7 Fletiomare (4-3), en mag zich daardoor kampioen in de Eerste Klasse noemen. VVV mag zich troosten met het feit dat de ploeg ook als runner-up wel play-offs speelt, maar de weg naar promotie is daardoor wel moeilijker geworden.

Zwart-Wit

Zwart-Wit had vorige speelronde in de Eerste Klasse B het kampioenschap al veiliggesteld, en de Bredase ploeg sloot deze laatste speelronde af met een klinkende 5-0 overwinning op hekkensluiter Spirit. HUDITO won met 2-3 uit bij Kievieten en plaatste zich daardoor als nummer 2 voor de play-offs. Net voor Leonidas, dat op 1 puntje na de play-offs moet missen, ondanks de 3-4 winst bij Pollux.

Venlo

Nummer 3 Berkel Enschot kon het koploper Venlo nog flink moeilijk maken deze laatste speelronde in de Eerste Klasse C, maar Venlo wist toch met 4-5 te winnen. Dat was vooral voor de eer: Venlo werd vorige speelronde al kampioen, met een voorsprong van 4 punten op runner-up Oss. Oss won met 4-2 van Oedenrode en plaatst zich daardoor als nummer 2 voor de play-offs.

Zwolle

Koploper in de Eerste Klasse D Zwolle speelde zondag met 3-3 gelijk tegen middenmoter Hattem, maar of ze daar ├ęcht mee zaten is de vraag. De ploeg stelde het kampioenschap namelijk al lang veilig, en eindigt maar liefst 8 punten boven runner-up Groningen. Ook die ploeg bewaarde zijn beste wedstrijd zeker niet voor het laatst: er werd met 1-3 verloren van EHV. Maar ook hier geldt dat Groningen het ticket voor de play-offs al binnen had.

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...