Blaak schikt zich voorlopig in rol als reservedoelman

Voor de derde poulewedstrijd koos bondscoach Caldas voor Pirmin Blaak op het doel van Oranje. Waar Blaak de eerste twee – beslissende – wedstrijden zijn rol als tweede keeper vervulde op de bank, was hij er vandaag op gebrand zijn goal tegen de Russen schoon te houden. Dat lukte.

Geen goal tegen

“Het enige dat ik dacht voorafgaand aan  Rusland was: ‘Geen goal tegen.’ Dat wilden we als hele team. Ik was wel honderd procent scherp, die goal kon er niet in, wat er ook gebeurde. Ik heb precies twee ballen gehad, een tip-in in de eerste helft en een strafcorner in de tweede.”

Topwedstrijden voor Jaap

“Er was al veel geschreven voor het toernooi dat Jaap en ik om en om zouden spelen. Dit was dus wel gepland, Max is daar heel open over. Jaap zou de twee topwedstrijden spelen en ik zou tegen Rusland spelen. Ik kon me hier vol op voorbereiden.”

Steeds hoger niveau

“Het is aan Max of dit mijn enige wedstrijd van het toernooi is. Hij is hoe dan ook heel tevreden over ons allebei, we tillen elkaar naar een steeds hoger niveau. Ik ben in vorm en Jaap keept fantastisch. Maar op dit toernooi is hij aangewezen als eerste keeper, daar moet ik nu even mee dealen.”

365 dagen

“We willen allebei spelen op de Olympische Spelen in Rio. Jaap heeft net een aantal jaren goed gespeeld en die wordt ook steeds beter. En ik ook. Uiteindelijk gaat het erom dat we allebei nóg beter worden. Wie dan uiteindelijk de beste wordt… we hebben nog 365 dagen om dat uit te zoeken.”

Halve finale Ierland

“Ierland heeft een ploeg waarvoor we gewaarschuwd zijn. We hebben in de voorbereiding een keer ruim, maar ook een keer net aan van ze gewonnen. En tegen Duitsland – ook geen onbekende – hebben ze drie kwarten heel goed gespeeld. Ik denk dat het een hele moeilijke pot wordt, maar wij hebben genoeg skills om een goede wedstrijd neer te zetten.”


Wat vind jij? Praat mee...