Caldas: ‘We werken aan de details’

Bondscoach Max Caldas kijkt tevreden terug op de gewonnen interland tegen de Ieren van vrijdagavond. Hij beschouwt Ierland als een uitdagende tegenstander. ‘Ierland is een heel goed team met serieuze kansen voor de Olympische Spelen’. De met 5-0 gewonnen wedstrijd was voor Caldas en zijn mannen echt bedoeld om de puntjes op de i te zetten voor het EK.

Dat de Ieren met een ruime hoeveelheid doelpunten van tafel zijn geveegd, vindt Caldas, die de wedstrijd vanaf de videotoren bekeek, niet zo belangrijk. ‘De uitslag zegt me op dit moment niet zo veel, we werken aan de details’. Dat gaat niet altijd eensgezind bij de mannen van Oranje: ‘Het leidt echt tot discussies. Niet iedereen is het altijd eens met elkaar, maar dat is alleen maar goed’.

Dezelfde tegenstander

Komende zondag spelen de mannen hun laatste oefenpot als onderdeel van de Rabo Super Serie. De tegenstander is dan opnieuw Ierland. Caldas vindt het geen probleem om twee keer in korte tijd dezelfde tegenstander te treffen. ‘Je ziet dat wel vaker, ook op toernooien. Het maakt ons niet uit. We zijn toch vooral met onszelf bezig.’


Wat vind jij? Praat mee...