Jeroen Hertzberger: ‘Mink is de liefste gast die ik ken’

Jeroen Hertzberger is na de openingswedstrijd tegen Spanje tevreden, maar ook zichtbaar opgelucht dat de wedstrijd tegen dat ‘taaie’ Spanje erop zit.

“Het was niet slecht, maar ook niet heel goed. Belangrijk is dat het eerste potje binnen is. Wij zijn een gestructureerde ploeg die graag weet wat voor systeem er voor ons staat.” Het Spaans nationaal team heeft daar lak aan. Hertzberger geeft aan dat ze de boel een beetje door elkaar gooien en dat dat voor Oranje lastig verdedigen is. “Ze maken er bewust een chaos van; van overtreding naar overtreding landje veroveren.”

Momentum

Toch is de populaire aanvaller tevreden. Hoewel de groene kaarten in het derde kwart hem wat dwars zitten. “Over het algemeen vond ik ons goed spelen. Dat we tot twee keer toe met een man minder kwamen te staan, was natuurlijk niet goed. Het kan altijd gebeuren, maar liever niet twee keer in een kwart. Dan draait het momentum. Het baltempo lag in die fase ook te laag. We waren het initiatief kwijt en dan krijg je van die rotkansjes tegen.”

Akkefietje

Aan het eind van de wedstrijd ontstond er nog een klein opstootje tussen van der Weerden, Hertzberger en een opvliegende Spanjaard. “Mink schoot de bal net te hoog de cirkel in. Die gast doet alsof hij dat expres deed. Nu is Mink de liefste gast die ik ken, dus ik verdedigde hem en daarop greep die Spanjaard me bij de keel. Ik weet niet eens hoe die heet. Het belangrijkst is dat we nu bovenaan staan. Als we die wedstrijd winnen staan we met zes punten in principe in de halve finale.”

Bekijk de uitslagen en het wedstrijdschema van de Heren.


Wat vind jij? Praat mee...