Jonker: ‘Dit zijn de goaltjes die je hoopt te maken’

Voor een pure spits die Kelly Jonker is, is een snelle goal op een groot toernooi zeer welkom. En dat gebeurde Kelly Jonker; ze brak de ban tegen de Poolse dames met het openingsdoelpunt.

“Ja, de openingsgoal, dat was niet de mooiste. Ik weet niet of die er anders ook in was gegaan, ik pakte ‘m in een reflex. Het is toch lekker, zo’n openingsgoal heb je altijd even nodig. Het is de eerste wedstrijd, als team moet je even het ritme vinden. Je ziet dat na de eerste goal ook meteen de tweede valt, dan is duidelijk de spanning eraf.”

De bal was perfect

“Bij die tweede zag ik Margot oplopen en ik dacht: ‘Ik ga in ieder geval in de lijn van het schot staan, en dan zie ik wel.’ Die positie neem ik altijd in en nu viel de bal gewoon perfect. Het was een onwijs mooie bal van Margot, ik hoefde hem alleen maar op mijn stick te leggen. Dit zijn de goaltjes die je hoopt te maken.”

Meer druk

“Nu krijgen we met Spanje en België twee andere tegenstanders, ploegen die nog voor een Olympisch ticket gaan. Dus ik verwacht dat we zelf meer onder druk komen staan. Dat is alleen maar lekker, want dan komt er voor ons wat meer ruimte. Als je niet de enige bent die het spel hoeft te maken, gaat het tempo ook omhoog. Nu hadden we na een goal een opleving en lieten het daarna wat zakken, dat is helemaal niet erg.”

Balletje trappen voor de wedstrijd

“Tijdens de HWL speelden we voor de wedstrijden ook wat met een voetballetje. Dat deden we ergens anders dus dat viel niet op. Ik doe er zelf niet aan mee vanwege wat schouderoefeningetjes. En ik ben niet zo’n goede voetballer.

Wij weten ondertussen goed wat wij nodig hebben om een wedstrijd optimaal in te gaan. Dat is in het begin wat ontspanning vóór de warming-up. Vanaf dat moment zijn we ook meteen gefocust, daarin kunnen wij heel snel schakelen.”


Wat vind jij? Praat mee...