Laura Nunnink vervangt Jacky Schoenaker op EK

Laura Nunnink (Oranje Zwart) is opgeroepen door bondscoach Sjoerd Marijne om de geblesseerde Jacky Schoenaker (Amsterdam) te vervangen op het EK in Londen, dat vandaag begint. Nunnink voegt zich vrijdagochtend bij de selectie van het Nederlands Elftal Dames. De Oranje Dames spelen zaterdag hun eerste wedstrijd tegen Polen.

Hamstringblessure

Schoenaker raakte geblesseerd aan haar hamstring tijdens de oefenwedstrijd tegen Engeland afgelopen dinsdag. De medische staf heeft donderdagavond besloten dat Schoenaker niet fit genoeg is om deel te kunnen nemen aan het EK. Bondscoach Marijne: ‘Ik heb met Jacky te doen. Het is natuurlijk heel erg om als sporter vlak voor een groot toernooi geblesseerd te raken en niet meer te kunnen deelnemen. Jacky zou de eerste drie wedstrijden van het EK niet inzetbaar zijn en dat is niet wenselijk, dit erkende zij ook. Daarom hebben we besloten om Laura op te roepen.’

Herstel

Schoenaker gaat terug naar Nederland waar ze verder zal werken aan haar herstel. De verwachting is dat de speelster van Amsterdam over twee weken weer fit is.

Meer informatie over het EK en de speelschema’s van de Oranje Dames.


Wat vind jij? Praat mee...