Marloes Keetels: ‘Voorheen speelde ik de bal altijd af’

In twee wedstrijden twee keer scoren… het gebeurde dit EK. Een situatie waar Oranje-middenvelder Marloes Keetels nog geen ervaring mee had. In de met 8-1 gewonnen wedstrijd tegen Spanje nam Keetels het derde doelpunt voor haar rekening.

“Het is voor het eerst dat ik één-op-één loop met mijn doelpunten in Oranje. Voorheen speelde ik de bal altijd op iemand anders, en nu sta ik er zelf. En dan maak ik hem ook. Zowel gister als vandaag waren het doelpunten van dichtbij. We hebben geoefend om in de ruimte rond de goal bepaalde posities te bezetten. Dat deed ik; staan op een vrije positie. Natuurlijk is het heel leuk als je wat meer scoort.

Deze wedstrijd was iets pittiger dan die tegen Polen, omdat de Spanjaarden er iets strakker opzaten. Het begon rommelig doordat de regen het veld zwaar had gemaakt. We moesten elkaar strak aanspelen. Toen we daar eenmaal inzaten, liep het lekker. Zeker in de tweede helft kregen we van Spanje de ruimte om elkaar door het midden aan te spelen.”

50ste interland

“Ja, we hebben ons geplaatst voor de halve finale, dat is een lekker gevoel. En aanstaande woensdag speel ik ook nog mijn 50ste interland, daar heb ik ook weer zin in. Dan krijg ik van het team een speciaal t-shirt. We hadden dit toernooi ook al de 200e interland van Ellen en hebben dat uitgebreid gevierd. En wanneer we de finale halen, wordt dat de 200e van Naomi.”

Vervolg van het toernooi

“Pas geleden hebben we verloren van België. We gaan er woensdag voor zorgen dat dat niet nog een keer gebeurt. We willen ook gewoon eerste worden in de poule. Dan zien we wel tegen wie we in de halve finale staan. Als we de finale halen, zou het mooi zijn om tegen Engeland te spelen. Dan heb je in ieder geval veel publiek.”


Wat vind jij? Praat mee...