Mirco Pruyser: ‘Het is lekker dat de 1-0 er invalt’

Als spits van Oranje hoop je snel te scoren in een toernooi. Voor Mirco Pruyser gebeurde dat in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen de Engelsen, na een paar kansen te hebben gehad.

Wordt het zo’n toernooi?

“Ja, het is lekker dat de 1-0 er invalt. Ik had hem al een paar keer op mijn stok, maar de bal ging er net niet in. Toen dacht ik al: ‘Shit, wordt het nu zo’n toernooi?’

Bij het eerste moment kwam de bal hoog terug van de keeper. Ik dacht, ik mep hem uit de lucht en toen viel die op de lat. Tegen Spanje werd ook al een goal om onduidelijke reden afgekeurd, dus het is gewoon mooi dat ik er nu eentje maak. Hetzelfde geldt voor Constantijn. Zo komt iedereen goed in het toernooi, dat is wel echt belangrijk.”

Teamprestatie

“Ik ben een diepe spits en zonder teamgenoten komt die bal niet bij mij. Het was gewoon een mooie teamprestatie. We hebben ons geplaatst voor de halve finale, daar zijn we voor gekomen. Twee keer met 2-0 winnen is top, een goede start van het toernooi.

We wisten dat het niet even een rustige wedstrijd zou worden. Dat is wel gebleken, maar top hoe we als team zo fysiek sterk zijn gebleven. We hebben voor elke bal gevochten, weinig kansen weggegeven en zelf wat dingen gecreëerd. Maar ook Jaap mogen we bedanken. Die pakt een paar belangrijke ballen en corners. Ja, die is van wereldklasse.”


Wat vind jij? Praat mee...