Nederlands Elftal Heren wint van Ierland met 5-0

De Oranje Heren troffen de Ieren op het prachtige nieuwe complex van WFHC Hoorn onder toeziend oog van ruim 1400 toeschouwers op een zonnige vrijdagavond. Net als de eerdere interlands tegen Duitsland en Frankrijk stond ook deze wedstrijd in het teken van de voorbereiding op het EK in Londen eind augustus.

In tegenstelling tot het duel met de Fransen, hadden de Nederlandse mannen duidelijk meer moeite om in het spel te komen. In de eerste twee kwarten wisten de strijdlustige Ieren nog opvallend vaak voor het doel van Stockmann te raken. Gedurende de tweede helft kwam er meer tempo in het spel en werd de 1-0 voorsprong overtuigend uitgebouwd tot een 5-0 overwinning voor Nederland.

Een mat begin en een overtuigend eind

De wedstrijd begon mat. Pas in het laatste deel van het tweede kwart raakten de Nederlandse heren op stoom en kwam Nederland in de 25e minuut op een 1-0 voorsprong door een goal van Mirco Pruyser. Na de rust begon het duel sterk met een snelle goal van Sander de Wijn in de 31e minuut, die volgde uit de rebound van een strafcorner van Mink van der Weerden.

De Ieren kregen nu beduidend minder kansen en werden meer teruggeduwd op de eigen helft. In het vierde kwart leken de Ierse heren het te hebben opgegeven. Thierry Brinkman wist in de 52e minuut de bal achter doelman Harte te werken en amper een minuut later scoorde Mink van der Weerden 4-0 uit een strafcorner. In de laatste minuut maakte Robbert Kemperman het overtuigend af met een mooi schot door de benen van de Ierse goalie.

Zondag weer tegen de Ieren

De Oranje Heren spelen zondag 9 augustus opnieuw een interland tegen Ierland. Het duel wordt om 13.00 uur gespeeld op Almere. Wil jij de wedstrijd bijwonen? Bestel dan kaarten via de website Almere: www.almeerse.nl.