Oranje bereikt halve finale na winst op Engeland

Door een 2-0 overwinning op Engeland heeft Nederland zich geplaatst voor de halve finale. Alleen Engeland óf Spanje, die in de laatste poulewedstrijd tegenover elkaar staan, kan Oranje nog achterhalen.

In een – voornamelijk door de Britten – goed gevuld stadion begonnen de Nederlandse Heren geconcentreerd aan de wedstrijd. Op het middenveld kwam Oranje telkens snel in balbezit, maar tot echte kansen leidde het niet. Na 10 minuten spelen schoof Mirco Pruyser de bal voor het doel langs. Even later eindigde een spectaculaire scrimmage via een soort smash van Pruyser op de lat.

Uit de lucht

In het tweede kwart nam Engeland iets meer initiatief. Dat leverde een goede kans op, maar Stockmann redde uitstekend op het schot van Griffiths. Toch hielden de Oranje Heren het beste van het spel. Vijf minuten voor rust viel de openingsgoal. Het was wederom Pruyser die de bal uit de strafcornerrebound behendig uit de lucht in het doel werkte. In de laatste minuut wist Jackson een Engelse strafcorner niet om te zetten in de gelijkmaker. Stockmann stond opnieuw in de weg.

In evenwicht

Vroeg in de tweede helft dook Jonker ineens op voor Pinner, maar hij wist de goalie net niet te omspelen. Lange tijd bleef het spel in evenwicht, zonder noemenswaardige kansen.

In het vierde kwart ging Nederland op zoek naar de treffer die iets meer lucht zou geven. Hertzberger draaide zich knap vrij, maar zijn backhandschot ging via een stick over de achterlijn. Engeland plaatste nu en dan een gevaarlijke tegenaanval. Dat leverde 8 minuten voor tijd een strafcorner op. Ook Gleghorne wist de bal echter niet langs ’s werelds beste doelman te werken.

Vijf minuten voor tijd viel de bevrijdende treffer dan toch. Na een snelle aanval gaf Hofman vanaf links strak voor met de backhand. Jonker maakte het af met een prachtige tip-in.

Nederland – Engeland

26’ Mirco Pruyser 1 – 0 (sc)
55’ Constantijn Jonker 2 – 0